Kööginurk: Praetud meriärn (e. kefaal) tomatitega

Ma ei ole suutnud ennast viia veel nii kaugele, et ma võtaksin kätte terve värske kala ja roogiksin selle ise ära. Seetõttu ka kalaroogi minu blogist eriti tihti ei leia. Kui aga juhtub, et meestel tuleb kala isu peale ja nad on nõus jubedamad tööd ära tegema, võib neist valmida täitsa häid asju. Sel korral käis kokkamine koos Ingemariga - tema tegeles kalaga ja mina juurikatega. Kokku sai tõeliselt hõrk kalaroog, mida sõime tomatikastme ja avokaadokreemiga (avokaado+sidrunimahl+sool+pipar) röstsaiaga. Ideaalne kerge õhtusöök suveks.


Koostis:
1 meriärn e. kefaal
200 g tomateid
1 suur porgand
2 sl suhkrut
tomati- või sojakastet vastavalt maitsele
taimeõli praadimiseks
sool, pipar vastavalt maitsele



Valmistamine:
Puhasta ja pese kala. Hõõru sisse soola ja pipraga, seejärel prae taimeõlis kuni valmimiseni.
Viiluta tomatid ja porgand, prae neid teisel pannil koos suhkru ja sojakastmega 5 minutit nii, et porgandid jääksid mõnusalt krõmpsud. Seejärel vala sega kala peale.
Serveerige tomatikastmega.

Allikas: http://maitsed.delfi.ee/kalaturg/maailmamerede-eksootika-kodulauale-mida-head-valmistada-naiteks-merikeelest-stauriidist-huntahvenast-voi-kefaalist?id=77160832&page=5

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes