Kööginurk: Värska šašlõkk
Grillihooaeg on täistuuridel. Siin üks hea vanakooli šašlõkk, kus liha maitse ei ole muude maitsetega liialt ära peidetud. Hästi lihtne teha ja samas üli maitsev ka :)
Koostis:
1 kg sea kaelakarbonaadi (läbikasvanud liha jääb kõige mahlasem)
50 ml õli
100 ml valget veini või veiniäädika-vee segu või sidrunimahla-vee segu
3-4 sibulat jämedate ratastena
suur peotäis peterselli, hakituna
1 sl vedelat mett
1 kuhjaga teelusikatäis meresoola või kvaliteetseid soolahelbeid
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
ca 0,5 l Värska vett
Valmistamine:
Sega marinaadiained, välja arvatud Värska, kokku.
Lõika liha parajateks tükkideks - esmalt ristikiudu ca 1,5-2 cm paksused viilud ja siis kuubikud 4-5 cm pikkuste servadega. Kalla marinaad lihale, kääri käised üles ning sõtku ja masseeri nüüd marinaad umbes 5 minuti jooksul lihasse. See etapp on väga oluline mahlase ja maitsva lõpptulemuse jaoks.
Jäta liha marinaadi seisma vähemalt 2-4 tunniks. Kalla siis peale Värska vesi nii, et liha oleks Värskaga kaetud ja lase veel paar tundi kuni üleöö seista.
Allikas: Tuuli Mathiseni blogi
Koostis:
1 kg sea kaelakarbonaadi (läbikasvanud liha jääb kõige mahlasem)
50 ml õli
100 ml valget veini või veiniäädika-vee segu või sidrunimahla-vee segu
3-4 sibulat jämedate ratastena
suur peotäis peterselli, hakituna
1 sl vedelat mett
1 kuhjaga teelusikatäis meresoola või kvaliteetseid soolahelbeid
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
ca 0,5 l Värska vett
Valmistamine:
Sega marinaadiained, välja arvatud Värska, kokku.
Lõika liha parajateks tükkideks - esmalt ristikiudu ca 1,5-2 cm paksused viilud ja siis kuubikud 4-5 cm pikkuste servadega. Kalla marinaad lihale, kääri käised üles ning sõtku ja masseeri nüüd marinaad umbes 5 minuti jooksul lihasse. See etapp on väga oluline mahlase ja maitsva lõpptulemuse jaoks.
Jäta liha marinaadi seisma vähemalt 2-4 tunniks. Kalla siis peale Värska vesi nii, et liha oleks Värskaga kaetud ja lase veel paar tundi kuni üleöö seista.
Allikas: Tuuli Mathiseni blogi
Kommentaarid
Postita kommentaar