Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kuna juba oleme pirukalainel, siis siit tuleb veel natukene pirukajuttu. Nagu ma juba eelmises postituses mainisin, siis käis meist vahepeal üle tõeline pirukamaania. Need pirukad valmisid meestepäevaks, kuna just seda mehed tellisid - LIHApirukaid. Kui pakkusin, et võin mingi koogi kokku keerata või mis iganes hing ihkab, siis Ingemar vastas, et tema tahab lihapirukaid. Nii palju siis koogist :D Võtsimegi kätte ja valmistasime traditsioonilisi koduseid lihapirukad, selliseid, mida mina oma lapsepõlvest mäletan, et ema ikka tegi. Sain esmakordselt ka oma isikliku pirukavormi ära proovida. Nagu näha, täitis oma ülesannet küll :)


Koostis:
500 g pärmi-lehttainast
250 g hakkliha
2-3 muna (lisaks 1 lahti löödud muna pirukate pealt pintseldamiseks)
1 väiksem sibul
sool
pipar

Valmistamine:
Keeda munad ja tee kahvliga pudiks. Prae pannil hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Haki sibul küllaltki peeneks. Sega omavahel munad, hakkliha ja sibul ühtseks täidiseks. Rulli tainas lahti. Kui sul on vastav pirukavorm, siis aseta umb teelusika täis täidist taigna ääre lähedale, tõmba äär üle täidise ja lõika pirukavormiga paras pätsike (kui ääred mõnest kohast kinni ei jää, võta appi näpud või kahvel). Kui sul ei ole vastavat pirukavormi, võid teha ruudukesed ja need täidetud kolmnurgakesteks kokku keerata (nii toimisime eelmises postituses olevate porgandipirukatega). Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud plaadile, pintselda pealt lahti löödud munaga ja pista 200 kraadisesse ahju umb 25 min, kuni pirukad on pealt küpsenud kuldpruuniks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes