Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes

Proovisin ära Tarvo Kullama kalkuni retsepti, mida mingi aeg Ringvaatest sai nähtud. Tõesti väga maitsev ja küllaltki lihtne ka, kui välja arvata kalkuniliha kelmetest puhastamist, millega minul isiklikult läks tund aega. Aga tulemus oli seda väärt! Selle retsepti leidsin Ringvaate Facebooki leheküljelt. Meie keetsime kastme kõrvale, nagu pildilt näha, riisi ja lasime hea maitsta!

Koostis:
Liha:
500g kalkuni kintsuliha
3 küüslaugu küünt
sool
pipar
õli
1spl võid
Kaste:
390g purustatud tomateid
sool
pipar
suhkur
tüümian

Valmistamine:
Puhasta kintsuliha kelmetest ja lõika 2-3 cm suurused tükid. Puhasta küüslauk ja lõika küüned pooleks. Pruunista kalkunitükid ning küüslaugud kuumal pannil (lisa küüslauk siis, kui liha hakkab juba pruunistuma) õlis ja võis. Maitsesta soola ja pipraga.
Kui liha on pruunistunud vala pannile veidi vett, kata pann kaanega ja jäta 10 min hauduma. Lisa tüümiani lehed (mina kasutasin kuivatatud tüümiani) ja purustatud tomatid ning hauta veel 15 min (ilma kaaneta). Maitsesta vastavalt oma maitsele soola, pipra ja suhkruga.

Üldiselt kalkuniliha mulle väga meeldib, kuna maitse ja välimuse poolest tundub huvitavalt looma ja linnuliha vahepealne. Ka selle toidu puhul ei osatud kohe esimese ropsuga ära arvata, mis lihaga tegu, ning pakuti selle asemel nt metsloomaliha:)

Head kokkamist!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas