Kööginurk: Lahtised tomati-fetapirukad

Mõned päevad tagasi oli mul aastase kutsekoolituse lõpetamine ja nagu ikka tuli natukene pidu pidada ja tähistada, eriti töökaaslastega. Sel korral kostitasin neid mõnusate tomati-fetapirukatega Tuuli Mathiseni värskest raamatust "Suupisted". Ainult tunnistan, et olin mugavavõitu ja kasutasin isetehtud pesto asemel poe varianti. Nii või teisiti on tegu väga maitsvate pirukatega, mis kadusid laualt kiiresti.


Koostis (umb 12 tk):
400 g lehttainast (võiga)
70 g fetajuustu
100 g päikesekuivatatud tomati pestot
200 g kirsstomateid
oliiviõli
soola ja pipart
värsket basiilikut

Päikesekuivatatud tomati pesto:
2 dl päikesekuivatatud tomateid õlis
2-3 sl piiniaseemneid
1-2 küüslauguküünt tükeldatuna
1 dl oliiviõli
peotäis riivitud parmesani juustu

1 lahtiklopitud muna pirukate äärte määrimiseks

Valmistamine:
Esmalt valmista pesto. Selleks aseta purustajasse või köögikombaini päikesekuivatatud tomatid, piiniaseemned, küüslauk ja oliiviõli. Töötle mass ühtlaseks. Pane juurde oliiviõli, kui mass jääb liiga kuiv. Lisa riivitud parmesan ja lase veel veidi purustajal töötada, kuid mitte liiga pikalt, et juustust jääksid pesto sisse mõnusad tükid.
Rulli tainas õhemaks ja lõika paraja suurusega tükkideks. Määri iga tüki keskosasse päikesekuivatatud tomati pestot. Aseta peale tükike fetajuustu ja sellele poolitatud kirsstomatid.
Maitsesta soola ja pipraga. Aseta ahju 200 kraadi juurde umbes 15 minutiks, kuni tainas on ilusti kuldne ja pruunistunud. Kaunista värskete basiilikulehtedega ja serveeri võimalusel soojalt.



Allikas: Raamat "Suupisted" Tuuli Mathisen

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes