Kööginurk: Hakklihaga pastakaste

Tere kallikesed! Edastan teile (lõpuks) teise kulinaarse meenutuse Ingemari sünnipäevast. Pearoaks tahtsime külalistele pakkuda midagi lihtsat, toitvat, kuid samas maitsvat. See veiselihast hakklihakastmega pasta (olemuselt põhimõtteliselt pasta bolognese) serveerituna värske basiiliku ja magusate kirsstomatitega oli just see, mida soovisime. Tegime topeltkoguse ja kõik söödi ära, pidime isegi pastat ühe satsi juurde keetma. What can I say, lots of mouths to feed :)



Koostis (4 inimesele):
300 g veisehakkliha
1 kg värskeid tomateid (või 800 g purustatud tomati konservi)
2 keskmist sibulat
2 sellerivart
3 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
2 sl sidrunimahla
1 tl suhkrut
soola
musta pipart
2 sl hakitud värsket punet (või 1 tl kuivatatud)
2 sl hakitud värsket basiilikut (või 1 tl kuivatatud)
peotäis hakitud peterselli

Valmistamine (umb 40 min):
Lõika tomatiotstesse noaga ristid. Kasta tomatid mõneks sekundiks keeva vette, lase hetke jahtuda ja tõmba noaga nahk maha. Lõika kooritud tomatid väikesteks kuubikuteks. Koori ja tükelda sibulad ning küüslauk, peenesta sellerivarred. Kuumuta neid koos pannil õlis mõni minut.
Lisa hakkliha ja kuumuta veel mõni minut, kuni liha kaotab punase värvuse. Pane pannile hakitud tomatid (või tomatikonservid), sidrunimahl, suhkur, sool ja pipar. Hauta väiksel kuumusel 20-30 minutit (kuni kaste on paksenenud). Sega hulka ürdid ning maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. Serveeri äsja keedetud pastaga.

Allikas: Anna-Liisa Virkus "Anna-Liisa kokaraamat 2"


PS Täna panime aiamaale kartuli maha. Loodame, et nüüd härra Ilmataat ennast korralikult üleval peab ja varsti-varsti saab oma kasvatatud värske kartuliga maiustada :)

Ilusat emadepäeva!❥

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes