Kööginurk: Kosutavad pikniku einesaiad

Matkal on alati mõnus, kui saad seljakotist välja võtta midagi kosutavat ja head, millega korisevat kõhtu kostitada.  Meie meisterdasime omale kaasa mõnusad eineburksid, kus vahel oli palju häid asju. Värskes õhus, pärast 3 h matkamist, maitsesid need niivõrd hästi. Peale lonksasime sooja teed ja suud tegime magusaks Domino mint küpsistega :)


Koostis (4 tükki):
meelepäraseid palaleivakesi, einesaiu või kukleid
võid
vähemalt 8 rohelise salati lehte
4 praemuna (parim, kui munakollane ei ole täiesti läbi küpsenud, vaid on veidi kreemjas)
mõned viilud sibulat
1 avokaado (veidi sidrunimahla peale tilgutamiseks)
suitsukanaliha või veiselihasinki (meil mehed tahtsid burksi vahele veiseliha, naised suitsukana)
umb 2 sl hapukoort ja törts ketšupit
pipar
sool

Valmistamine:
Prae munad, maitsesta pealt soola ja pipraga. Tükelda suitsukanaliha. Pese salatilehed. Pese ja koori avokaado, eemalda kivi ja lõika viiludeks (pritsi peale sidrunimahla, et avokaado pruuniks ei tõmbaks). Koori üks väike sibul. Võta ette saiad. Määri mõlemale poolele veidi võid, aseta alumisele poolele salatileht, sellele praemuna. Seejärel lõika soovikorral sinna peale mõned õhukesed sibulaviilud. Puista sinna peale kanatükid või veiselihasink (pane ikka mitu viilu). Sega hapukoor ja ketšup omavahel kokku ja pane kastet veidi lusikaga liha kihi peale. Nüüd lao vahele avokaado viilud, törts pipart, siis uuesti salatileht ja lõpuks saia teine pool.
Tõmbasime oma einesaiad küpsetuspaberi ja nööriga kinni, et need matkates ära ei laguneks ja valmis nad olidki.


Kommentaarid

  1. Panime seekord aluskihiks taluvõid. Sest see on meelepärasem ja õues oli veel jahe. Kuuma ilma versioonis läinuks käiku merevaigu sulajuust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, merevaiguga oleksid ka saiad kindlasti head olnud :)

      Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes