Kööginurk: Kiire singi-juustupirukas

Pidasime kuu algul Ingemari sünnipäeva. Nagu meil juba väikseks traditsiooniks on saanud, pakkusime külalistele head ja paremat nii, et ikka kõhud korralikult täis saaksid. Kuna tol laupäevasel päeval pidin pool päeva tööl olema, tegin koogi juba reede õhtul valmis. Muude asjadega toimetas peaasjalikult Ingemar ise. Kõik road tulid väga maitsvad välja ning mul on hea meel neid retsepte nüüd siin järgemööda teiega jagada. Alustaksime ehk ahjuplaadi suuruse lehttaigna pirukaga, mille sisse läks kuhjaga kõike head.

Klõps piruka värvikirevast sisust. Kõige naljakam on see, et valmis pirukast pilti polegi, sest enne sai otsa, kui pildistamine meelde tuli :D

Koostis:
2 pakki (500 g) pärmi-lehttainast
250 g tugevamaitselist suitsusinki
(päikesekuivatatud tomateid) - neid retseptis ei olnud, aga sünnipäevalapse soovidel need piruka sisse läksid
150 g riivitud juustu
100 g sinihallitusjuustu
1 punane paprika
värsket peterselli
1 muna (piruka pealt määrimiseks)

Valmistamine:
Pane ahi 225 kraadi juurde soojenema. Rulli üks lehttaignapakk küpsetuspaberi lehe peal ahjuplaadisuuruseks ning tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Tükelda sink ja puhastatud paprika kuubikuteks. Laota taignale pool riivitud juustust, seejärel singikuubikud, paprikakuubikud ja hakitud petersell. Lisa soovi korral ka päikesekuivatatud tomatid. Puista peale ülejäänud riivitud juust ja pudendatud sinihallitusjuust.
Rulli ka teine taignapakk lahti, kuid see natukene suuremaks, kui alumine taignakiht. Tõsta täidise peale. Vajuta piruka ääred kahvliga kinni ja lõika noaga sirgeks. Määri pealt munaga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 10-15 minutit kuni pirukas on kuldpruun. Hea nii soojalt kui külmalt.

Allikas: Anna-Liisa Virkus "Anna-Liisa kokaraamat 2"

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes