Kööginurk: Suitsulõhekreemiga rukkileivakesed

Mõnusalt mahedad suupisted pidulauale. Meil ilutsesid need ampsud laual iseseisvuspäeva puhul, samas võib neid edukalt pakkuda ka näiteks sünnipäeval külalistele. Kiire ja lihtne viis külaliste kostitamiseks. Isiklikult soovitaksin kasutada maitsestatud leivakorvikesi, kuna siis tundus suupistete maitsekooslus kuidagi parem. Samas see on vaid minu isiklik maitsemeel, mis räägib :D Igal ühel oma!


Koostis:
200 g hapukoort
150 g toasooja murulaugu-, ürtide-, küüslaugu- vm meelepärase maitsega toorjuustu
150 g kuumsuitsulõhet
hakitud murulauku, tilli, rohelist sibulat vms
pipart, vajaduse korral soola
röstitud rukkileiba, meelepärast näkileiba või rukkileiva kausikesi

Valmistamine:
Kõigepealt aseta lamedale taldrikule kahekordselt majapidamispaber, laota sellele hapukoor ja kata samuti kahekordse paberiga. Lase umbes pool tundi seista, eemalda pealmine paberikiht ja kummuta hapukoor alumiselt läbiligunenud paberilt kaussi. Kui hapukoort ei nõruta, tuleb kreem liiga vesine! Kausis sega vispliga hapukoor toorjuustuga ühtlaseks kreemiks, lisa hakitud lõhe, murulauk või muu maitseroheline ja ka maitseained ning sega läbi. Tõsta segu kas lusikaga või pritskotti kasutades rukkileivakestele. Haki peale veel maitserohelist ja puista soovi korral kalamarja. Serveeri kohe.

Allikas: Nädalaleht LP 18. veebruar 2017 (Silja Luide retsept)

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes