Kööginurk: Kiluvõileivad praetud vutimunaga

Vana hea kiluvõileiva klassika väikse põneva tvistiga. Vutimuna on justkui loodud selliste võileibade peale panemiseks, nii lahedad näevad välja ja kogu kupatus oli üli maitsev. Muidugi on vutimunasid küllaltki tülikas praadid, kuna munakoore sees olev kile on väga sitke. Aga noh, mis ma öelda oskan, 100% vaeva väärt!


Koostis:
meelepärast leiba
võid
vürtsikilufileed
vutimune
maitserohelist, nt murulauk, sibulapealsed...

Valmistamine:
Rösti leib kas rösteris või kuival pannil, suurema koguse jaoks laota leivaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta need ahjus 200 kraadi juures krõbedaks. Määri pisut jahtunud leivale võid ja aseta vürtsikilufileed. Tee terava noaga fileesse ristipidi väikesed sälgud, et kiluleiba oleks lihtsam süüa - ilma sälkudeta tuleb ühe ampsuga tavaliselt terve kilufilee kaasa.
Prae vutimune kuumal pannil õli sees ühelt poolt paar minutit, kuni munavalge on läbi küpsenud (kollane võiks jääda vähemalt pooleldi vedelaks), tõsta soovi korral majapidamispaberile, et üleliigsest ülist lahti saada ja pisut jahtuda lasta. Seejärel aseta igale leivale üks muna ja puista peale hakitud murulauku või sibulapealseid. Naudi kohe.

Allikas: Nädalaleht LP 18. veebruar 2017 (Silja Luide retsept)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes