Kööginurk: Suus sulav tummine šokolaadikook vanillikreemiga

Eile oli pidu, meie armsa Eesti sünnipäev. Kindlasti oli kõigis kodudes valmistatud selleks puhuks midagi head. Nii tegime ka meie. Valmistasime tiimitööna ühe maitsva ja piduliku brownie laadse koogi. Tõeliselt hea, mahlane ja hästi šokolaadine, seega maiasmokkadele kindlasti meeldib. Kook oli väga rammus ka, palju korraga ei mahtunud. Muidugi tegime lauale ka soolaseid ampse, aga nendest juba järgmistes postitustes.



Kook:
Koostis:
250-300 g tumedat šokolaadi
60 g nisu- või toortatrajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
60 g naturaalset maitsestamata kakaopulbrit
250 g toasooja võid
200 g suhkrut (sobib ka pruun suhkur)
4 toasooja muna
2 spl kanget kohvi või konjakit või brändit
paar peotäit röstitud ja hakitud metspähkleid või hakitud Kreeka pähkleid (soovi korral)

Valmistamine:
Tükelda šokolaad ja sulata sellest 200 g. Sega sõelutud jahu soola, küpsetus- ja kakaopulbriga läbi. Vahusta suhkur ja või kohevaks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad, lisades järgmise siis, kui eelmine on võivahuga segunenud. Sega sulatatud šokolaad õrnalt võivahu hulka, samuti lisa tükeldatud šokolaad, kohv või alkohol ja jahusegu, soovi korral ka hakitud pähklid. Proovi võimalikult vähe segada, et säilitada tainas õhku. Kasuta segamiseks spaatlit tainast alt üles tõstes ja kaussi samal ajal keerates. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20x30 cm vormi, silu pind ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 25 minutit. Lase koogil vormis jahtuda ja lõika ruutudeks (ära üle küpseta, muidu muutub kook kuivaks ja muredaks, hambaork peaks jääma niiskeks).

Kreem:
Koostis:
150-200 g (1 karp) toasooja toorjuustu
3 spl peen- või tuhksuhkrut
1 spl vanillisuhkrut
2 dl (1 pakk) vahukoort

Valmistamine:
Vahusta toorjuust suhkrutega, lisa vahukoor ja vahusta tugevaks kreemiks. Laota kreem kas spaatlit või pritskotti kasutades koogile. Võid koogi ka enne meelepärasteks tükkideks lõigata. Kaunista kuivatatud või külmutatud rukkililleõite, riivitud või hakitud tumeda šokolaadi, nonparellide või hakitud pähklitega. Samuti sobivad lisandiks marjad (mustikad, vaarikad, sõstrad, pohlad).


Allikas: Nädalaleht LP 18. veebruar 2017 (Silja Luide retsept)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes