Kööginurk: Lehttaigna taskud

Kes ei oleks vahest vesistanud Tasty toiduvideote peale, kas siis Facebook'is või mujal. Mina olen. Ja päris tihti. Kuid alles nüüd võtsin asja kätte ja valmistasin kodustele sealt saadud idee järgi midagi head. Rihtisin asjad nii, et saaksime veidi teistsuguse laupäevase hommikusöögi kui tavaliselt. Selleks pidi muidugi poole öö pealt taigna jääkapist sulama võtma (oleks saanud ka uunis sulatada, aga see variant mulle isiklikult eriti ei meeldi) ja hommikul kähku pätsikesi vorpima hakkama, aga arvan, et see kõik oli vaeva väärt. Tegelikult ju pätsikeste tegemine mingi eriline vaev polnudki ja abilistega läks asi suhteliselt kähku. Videos on näidatud ära 4 erinevat täidist, aga mina ikka miksisin ja improviseerisin natukene, nagu alati. Igatahes tulemus meeldis kõigile :)

Panen siia kirja ikka oma variandi, aga kel rohkem huvi, saab postituse all olevalt lingilt ise edasi uurida.


Koostis (5 taskut):
500 g pärmi-lehttainast
pestot
1 tomat (hetkel soovitan kasutada pigem kirsstomateid, sest neil on natukene rohkem maitset)
5 õhukest singiviilu (vali omale meelepärane sink, ise kasutasin õrnalt suitsumaitselist sealihast varianti)
brokkolit (ise kasutasin külmutatud brokkolit, sulatasin kuumas vees üles ja lõikasin viilud)
juustu viile (taas vali endale meelepärane sort, mina võtsin tavalise Eesti juustu)
1 muna

Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Voldi tainas lahti ja lõika voltimiskohtadest tainas viieks. Siis lõika tainas teistpidi keskelt pooleks nii, et saad 10 samasuurt taignatükki. Laota viis taignatükki küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri neile viiele tükile peale pesto nii, et iga tüki ääred jääksid puhtaks. Siis lao igale tükile peale brokkoli viilud, singi viil, tomati viil (või 4 kirsstomati viilu) ja juustu viil. Seejärel aseta kõige peale teine taigna tükk, vajuta ääred kahvliga kinni ja 5 taignataskut ongi olemas. Pintselda pealt veel lahtiklopitud munaga ja torka ahju. Küpseta umb 20 minutit kuni taskud on pealt kuldpruunid. Lase veidi jahtuda ja naudi.


PS Minu meelest maitsesid need külmana isegi paremini kui soojana, aga see juba maitseasi.

Allikas: Tasty video "Puff Pockets 4 Ways"

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes