Mis tulekul, mis möödas ja veidi aastavahetusest

Aastavahetus oli meil mõnus ja perekeskne. Sõime head-paremat (Kati meisterdas kõigele lisaks veel imelise koogi), mängisime lauamänge (Ticket to Ride ja Tik Tak Boum), südaööl lasime ise paar raketti ja nautisime muidu uhket vaatemängu.


Kati tehtud pistaatsia-diplomaadikreemiga brownie kook

Mängude õhtu koogi ja kohviga

...ja nii see 2017 tuli

Aastanumbri vahetus on alati hea aeg väikeste elu vahekokkuvõtete tegemiseks. Väike inventuur ja väike strateegia tulevikuks ei tee paha.

2016. aasta oli minu jaoks väga intensiivne - olid väga rasked ajad ja oli ka väga meeldivaid hetki. Suurim raskus, mis tuli ületada oli ülikooli lõputöö kirjutamine. Siiani ei tea, kuidas ma sellega üldse hakkama sain. Kindlasti jäi sellesse aega palju pisaraid, närvirakke ja musti mõtteid. Õnneks peab paika ütlus: "Lõpp hea, kõik hea!". Seega aasta tipp hetk oligi ehk see, kui raske koorma oma õlgadelt maha sai visata. Selline vabanemistunne oli võimas! Terve suvi oli tänu sellele erksam ja kirkam.


Sügis tõi jälle kaasa õpingud, seekord kutseõppes. Niiet sel kevadel on taas väike lõpetamine plaanis :)
November ja detsember olid küllaltki väsitavad. Esiteks mõjus pimedus ja hall ilm laastavalt - niivõrd väsinud oli olla ja kõigest tundus olevat kõrini. Teiseks oli just sel ajal tööl suured juubeli- ja jõuluüritused, mis pigistasid viimasegi välja. Mulle meeldivad peod, aga liialdada ei tasu kunagi millegagi.

Suur uusaastalubaduste tegija / pidaja ei ole ma kunagi olnud. Samas meeldib mulle aasta algul peas läbi mõelda asjad, mida võiks sellel aastal katsetada, teisiti teha jne. See annab elule mõneks ajaks taas mingi orientiiri. Peale ülikooli lõppu ongi olnud suhteliselt harjumatu, kui enam ei ole seda üht suurt eesmärki, mille poole püüelda. See on veidi hirmutav, kuid samas ka vabastav, sest nüüd ei pea ennast tagasi hoidma, vaid saab tõsiselt tegeleda kõige meeldivaga. Näiteks olen aastaid unistanud, et saaksin võtta rahulikult ette ja õppida õmblema - pusida ja nokitseda, tulgu siis sellest midagi välja või mitte. Eelmisel aastal ostsin endale lõpukingiks isegi õmblusmasina ära, nüüd sel aastal hakkangi pusima :)


Samuti ihkab hing väga reisile. Pole vahet, kas talvel kusagile teise maailma otsa palmi alla või hoopis suvel mõnele väiksemale ja seikluslikumale reisule. Peaasi, et reisikaaslasi jätkuks.
See aasta on kenasti alanud ka trenni tegemise poole pealt. Juba eelmise aasta lõpus tahtsin taas joogat tegema hakata, aga siis oli nii kibekiire, siis järgnesid pühad ja kõhugripp, seega veereski alustamine kenasti uude aastasse. Väga mõnus on olnud peale tööd võtta välja oma matt ja vähemalt pool tunnikest joogatada.
Rohkem plaane / mõtteid uueks aastaks nagu polegi, sest elu on õpetanud, et võid plaanida palju tahad, aga lõppkokkuvõttes läheb ikka nii nagu läheb. Seega lähen eluvooluga lihtsalt kaasa ja üritan olla kõigele uuele rohkem avatud!

Soovin ka kõigile teile, et oleksite elule avatud - uued võimalused on kinni haaramiseks, uued ideed teostamiseks! Ilusat alanud aastat 2017!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes