Kööginurk: Kaneeli-suhkru lillekesed

Avastasin, et kunagi jõuludeks saadud pirukavormiga saab teha super kihvte saiakesi. Need kaneeli-suhkru lillekesed on väga maitsvad ja ilusad lauale panna. Mulle meeldib see efekt, kui lihtsa vaevaga saad valmistada midagi, mis näeb välja justkui keerukas kokandusšedööver :D Samuti ei ole need lillekesed ülimagusad, seega ideaalsed juhul, kui eelistad tagasihoidlikuma magususega maiustusi. Ühest 500 g taignalehest tuli umb 20-25 lillekest, oleneb sellest, kui õhukeseks sa taigna lahti rullid. 


Koostis:
500 g pärmi-lehttaigent
suhkrut
kaneeli
1 õun
1 muna

Valmistamine:
Pese ja koori õun, puhasta ja lõika õhukesed viilud. Viilud võib veel risti pooleks lõigata, kuna lillekese keskele mahub ainult väike õuna killuke. Rulli pärmi-lehttainas lahti. Lõika spetsiaalse vormiga välja ruudud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile (kui spetsiaalset pirukavormi pole, saab ruudud väga edukalt välja lõigata nt plastiknoaga, lõika igast ruudu nurgast sisse ka sälgud nii, et ruudu keskmine osa jääks terveks).

Spetsiaalne vorm selliste saiakeste tegemiseks

 Aseta ruudu keskele õuna tükike, raputa ruudule ühtlaselt kaneeli ja suhkrut. Seejärel voldi ruudu iga külje parem nurk keskele kokku. Vajuta näpuga otsad korralikult keskel kokku, et need hiljem küpsedes lahti ei lööks. Peale raputa veel kaneeli ja suhkrut.


Kui kõik lillekesed on volditud, klopi tassis lahti üks muna ja pintselda lillekesed pealt munaga kokku (tupsuta ettevaatlikult, et kaneeli ja suhkrut pealt ära ei pühiks). Pane 200 kraadisesse ahju umbes 20 minutiks või kuni lillekesed on pealt kuldpruunikad.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes