Kööginurk: Merevaiguga kodused porgandipirukad

Viimasel ajal on meie pere tabanud pirukamaania. Vahepeal oli mul kohutav porgandipiruka isu ja tuli välja, et ma ei olnud ainuke. Siis otsustas Ingemar koogipäeval tööle ka porgandipirukaid viia, seega saigi nende tegu ette võetud. Asi läks päris pööraseks, kui tuli välja, et täidist sai nii mehiselt tehtud, et lõpuks pidime 3 500 g pärmi-lehttaigna pakki pirukateks vorpima. Tõeline päkapiku töökoda :) Samas pirukad sai väga kiirelt otsa, seega lõpuks tundus tehtud kogus igati mõistlik ;) Kuna need sellised kodused pirukad, mida teeme alati ilma igasuguste retseptideta, siis pole kogustes väga kindel, asi käib rohkem tunnetuse ja maitsmise peale. Püüan siiski võluda siia enam-vähem kogused mida umbes kasutaks, kui plaanis teha neid ühest 500 g pärmi-lehttaigna pakist.


Koostis:
500 g pärmi-lehttainast
umb 10 keskmise suurusega porgandit
3 muna + 1 muna hiljem pirukate üle pintseldamiseks
1 keskmine sibul
1 karp klassikalist Merevaiku
soola

Valmistamine:
Keeda porgandid pehmeks nii, et neid saaks kahvliga pudiks teha (keeta umb 1h), lisa keeduvette ka veidi soola. Keeta munad ning need samuti kahvliga pudiks teha. Sibul hakkida küllaltki peeneks. Segada porgandi ja muna pudi, sibul ja Merevaik ühtseks massiks. Rullida pärmi-lehttaigen lahti nii, et saaks jagada 15 ruuduks. Tõsta iga ruudu keskele veidi täidist ja voldi ruut diagonaalis kolmnurgaks kokku. Ääred vajuta kahvliga kinni. Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud plaadile pintselda üle lahti löödud munaga ja pista 200 kraadisesse ahju umb 20 minutiks, kuni pirukad on pealt kuldpruunid.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes