Kööginurk: Täidetud kannelloonid

Üle pika aja olen leidnud uue retsepti, mis sai automaatselt koha minu absoluutsete lemmikute hulgas. Iseenesest on seda päris lihtne valmistada, ainult täidise teelusikaga torukestesse toppimine võttis veidi aega (samas polnudki nii hull, kui algul arvasin). Tulemus oli aga igati seda väärt! Valmis kujul on roog umbes nagu kodune lasanje, mida saab torukeste kaupa süüa :) Kindlasti pean seda millalgi veel valmistama, sest mina oma isu igatahes täis ei saanud.


Koostis:
1 pakk Cannelloni pastat

Täidis:
2 sibulat
2 küpset tomatit
praadimiseks õli
basiilikut
maitse järgi küüslauku (ise panin 2 suuremat küünt)
ca 200 g šampinjone
400 g veisehakkliha
soola
pipart

Kaste:
800 ml kohvikoort
1 kuubik kana- või vasikalihapuljongit (lahustada 200 ml vees)
tüümiani
200 g riivjuustu (sellest umb 50 g jätsin enne ahju panekut peale raputamiseks)
soola
pipart

Valmistamine:
Prae pannil väheses õlis hakitud sibul, küüslauk ja seened, lisa tükeldatud tomat ning kuumuta läbi. Pruunista eraldi kuumal pannil hakkliha ning lisa tomatimassile. Maitsesta soola ja pipraga.
Saadud seguga täida kannelloonid ning aseta need ahjuvormi.

Enamus torudest lõi ennast pärast täitmist millegi pärast katki :)

Kastme tarvis kuumuta potis koore ja puljongi segu. Lisada hakitud tüümian ning riivjuust (150 g) ja sega tasasel tulel keetes pidevalt, kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu täidetud kannelloonidele ja puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 180-200 kraadi juures umbes 20 minutit.


Allikas: Melissa pastatoodete reklaam

Kommentaarid

  1. Kas pritskotiga poleks olnud mõistlikum täita? Ja vahel torud keedetakse enne tühjalt mõni minut, et nad muutuksid pehmemaks, et nad katki ei läheks. Kas seda polnud ette nähtud retseptis?

    VastaKustuta
  2. Mõtlesin, et kui lusikaga ei õnnestu, siis teen pritsuga, aga lusikaga sai ka väga edukalt, seega ei viitsinud tordipritsiga mässama hakata. Võib-olla oleks saanud veidi ajalist võitu, võib-olla mitte, ei oska öelda.
    Vat seda, et neid torusid enne tsipa keeta, seda retseptis kirjas polnud ja ise ka selle peale ei tulnud, samuti olid mul juba umb pooled torud täidetud, kui nad järsku pragenema hakkasid :) Aga selle nipi panen küll kõrva taha, tänud :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes