Halloween'i eri: Jäätunud banaanikummitused

Halloween on juba ukse taga. Kellel pole veel mõtteid, mida vahvat nt koos lastega meisterdada või niisama lauale maiustamiseks panna, siis siin on ühed ütlemata muhedad kummitusepoisid :) Neid on väga lihtne ja kiire valmistada ning koostisaineid on samuti vähe, mis on alati plussiks. Kummitused osutusid väga maitsvateks, selline tunne nagu sööksid jäätist, mmmmm... Igatahes mõnusat Halloween'i kõigile!


Koostis:
200 g valget šokolaadi - tükkideks murtud
4 keskmist/suurt küpset banaani
85 g kookoshelbeid
käputäis tumeda šokolaadi nööpe

Vaja läheb ka pulkasid, mille otsa banaanid torgata. Hästi sobivad nt grillimiseks mõeldud puupulgad.


Valmistamine:
Sulata šokolaad vesivannil (vaata, et šokolaadikauss ise ei ulatuks vette). Tõsta hetkeks kõrvale.
Koori banaanid, lõika pooleks ja pista iga poole keskele pulk. Pintselda banaanipoolikud šokolaadiga kokku ja puista peale kookoshelbeid. Aseta valmis banaanid küpsetuspaberiga kaetud alusele, mis mahuks jääkülma. Lao šokolaadinööpidest banaanikummitustele silmad ja suu. Kui soovid, lõika šokolaadist veel pisikesed tükid kulmudeks. Külmuta banaanikummitusi vähemalt 4 tundi jääkülmas. Samas võivad need jääkülmas seista kuni nädala.


Allikas: ajakiri Good Food oktoober 2014

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes