Kööginurk: Vinnutatud vorsti, pistaatsia pähklite ja kuivatatud ploomidega soolane kook

Veel soojana otse ahjust piknikutekile ja siis juba edasi kõhtudesse. Lisaks kõigele heale, mida piknikul mugisime, oli meil kaasas värskelt valminud selle aasta esimene õunamahlapruul, millega kõik kenasti alla loputada. Päris ausalt öeldes ei olnud valminud pirukas küll minu lemmik, samas mõnedele jälle väga meeldis, seega kõik on lõppkokkuvõttes kinni igaühe personaalsetes maitse-eelistustes.


Koostis:
250 g nisujahu
15 g küpsetuspulbrit
150 g vinnutatud vorsti või salaamit (hästi võiks sobida ka sink) - peeneks hakitud
80 g pistaatsia pähkleid  - kergelt purustatud
100 g kuivatatud ploome - veidi väiksemaks lõigatud
4 muna
100 ml piima
150 ml oliiviõli
50 g maitsestamata jogurtit
1 tl soola
pipart

Valmistamine:
Kuumuta ahi 180 kraadini ja vooderda leiva- või keeksivorm küpsetuspaberiga. Sega ühes kausis kokku jahu, küpsetuspulber, vorst, pistaatsia pähklid ja kuivatatud ploomid. Teises kausis mikserda munad tihedaks ja heledaks vahuks. Lisa munale piim, õli, jogurt, sool ja pipar. Seejärel sega vaikselt jao kaupa jahusegu munasegu sisse (mida vähem ja aeglasemalt segad, seda parem, siis jääb küpsetis pehmem), soovitan kasutada segamiseks kummist spaatlit, mitte visplit.

Kalla taigen ette valmistatud vormi. Küpseta 30-40 minutit või kuni koogi keskele torgatud tikk jääb puhtaks. Jäta vormi sisse kuni maha jahtub.

Allikas: Rachel Khoo "The Little Paris Kitchen"

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes