Kööginurk: Suitsukanapirukas

Üks vahva pirukas kanasõpradele. Mulle meeldivad retseptid, mis on lihtsad ja kiired, kuid viivad keele alla. Ma arvan, et enamus nõustub minuga selles vallas. Kui nii, siis see pirukarull kindlasti ei peta kellegi lootusi. Peale pikka tööpäeva koju jõudes, oli selle piruka valmistamine täiesti jõukohane ülesanne, et siis järgmisel hommikul oma töökaaslasi sellega sünnipäeva puhul kostitada. Magusaks valmis minu lemmik õuna-pisarakook.


Koostis:
500 g pärmi-lehttainast
200 g suitsukanaliha
1 punane paprika
1 karp küüslaugu Crème Bonjour'i (kui kasutad maitsestamata toorjuustu, lisa sinna hulka 1 pressitud küüslauguküüs)
umb 150 g riivjuustu

Valmistamine:
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega tükeldatud suitsukana, tükeldatud paprika, toorjuust ja riivjuust segi. Rulli tainas lahti.


Määri segu taignale ja keera tainas rulli. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda üle lahti löödud munaga. Küpseta ahjus, kuni pirukas on pealt kuldpruun. Maitseb suurepäraselt nii soojalt kui külmalt, kuid külmalt on seda parem serveerida, kuna on tahenenud.


Allikas: Raamat "100 pirukat"

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes