Kööginurk: Lillkapsa-saiasupp

Tõeliselt toitev ja maitsev supp, mille tegemine võtab küll kokkuvõttes umb 1,5 h aega (suurema osa sellest ajast podiseb supp tulel ja sina saad jalga kõlgutada), kuid valmistamine on iseenesest väga lihtne. Mul oli väga hea meel võimaluse üle kasutada supi sees oma aiamaa värsket sibulat ja porgandit, sest omad aiasaadused teevad minu jaoks toidu veelgi maitsvamaks. Perele sai tehtud veidi suurem kogus kui retseptis, et saaks veel järgminegi päev süüa.

Comfort food 

Koostis (neljale):
1 kanakoib (u 300-350 g)
12 dl külma vett
1 (punane) sibul
2 keskmise suurusega porgandit
500 g lillkapsast
soola, pipart
u 1 dl piima (vajadusel)
4 saiaviilu
4 sl riivitud juustu
oliiviõli

Valmistamine:
Pane kanakoib potti, vala külma veega üle ja lase keema tõusta. Riisu korralikult ära peale tekkinud vaht. Seejärel lisa viilutatud sibul, kooritud ja poolitatud porgandid ning õisikuteks rebitud lillkapsas. Maitsesta soola ja pipraga ning unusta pott pliidile keskmisele kuumusele podisema (pooleldi kaanega kaetult) umbes 40 minutiks.
Seejärel tõsta kanakoib potist ja püreesta potis olevad köögiviljad, vajadusel vedelda piimaga. Eralda kanakoivalt nahk ja kondid ning haki liha peenemaks.
Rösti saiad ja lõika kuubikuteks. Vala supp kaussidesse. Sega igasse supikaussi saiakuubikuid, riivitud juustu ja kanaliha (mina segasin kogu kanaliha eelnevalt potis supi sisse). Kõige lõpuks nirista peale oliiviõli.



Allikas: Ragne Värk "Lihtsalt linnulihast"

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes