Loetud raamatud 2015

Avastasin, et pole veel teinud ülevaadet eelmisel aastal loetud raamatutest. Ega aasta 2015 just selles valdkonnas ei hiilanud, sest tuli palju lõputööks vajalikku materjali lugeda, selle asemel, et nautida raamatuid, mida ma tõeliselt oleksin tahtnud. Siiski, siiski sai üht-teist loetud ja siit tulebki minu väike kokkuvõte. Eelmise aasta lemmikuks valisin taaskord Jojo Moyes'i raamatu, kuna ta lihtsalt oskab haaravalt ja liigutavalt kirjutada ning mulle meeldivad raamatud, mis hinge lähevad.


Brian Tracy "Pistke nahka see konn!" - selles raamatus on häid nõuanded, mida kõrvataha panna, kui sind painab küsimus: "Kuidas asjad saaksid tehtud?". Andis hea tegutele utsitava impulsi ja motivatsiooni pihta hakata ja pooleli olevad asjad lõpule viia. Vahest on ju meil kõigil vaja innustust ja heas mõttes lööki jalaga tagumenti :)
Brian Tracy "The Science of Self-Confidence" - kuulasin audiobook'ina ja peaks mainima, et päris mõnus on nt jalutada ja samal ajal midagi positiivset kuulata. Nagu Brian Tracy raamatud ikka, pakatab seegi just nimelt positiivsusest ning tekitab tunde, et kõik on võimalik. Viimasel ajal olen hakanud aina rohkem lugema/kuulama just selliseid innustavaid raamatuid, millega kaasneb hea tuju ja tahe olla ikka ja jälle veelgi parem inimene, nii enda kui teiste suhtes. Arvan, et just see peakski olema meie suurim eesmärk: olla parem inimene.
E. L. James "Fifty Shades of Grey" - võtsin kaua hoogu, et see raamatute triloogia kätte võtta, kuna olin kuulnud sellest niivõrd palju vastakaid arvamusi. Üldiselt olen selliste üles haibitud raamatute suhtes väga ettevaatlik. Seekord aga üllatusin meeldivalt ja saan aru, miks see triloogia nii paljudele meeldib. Sellega on täpselt nii, et sa kas paned kogu triloogia vältel tähele vaid seda veidrat erootikat ja leiad, et kogu see värk on üks täielik jura VÕI näed selle kõige taga üht ilusat ja sügavat armastuslugu ja armud sellesse triloogiasse silmapilkselt - valik on sinu. Soovitan siiski lugeda seda originaalkeeles, sest eesti keeles läheb tõlkes palju kaduma (just see peen huumor, mis on kätketud tegelaste vahelisse sõnademängu näiteks).
E. L. James "Fifty Shades Darker" - nii teine...
E. L. James "Fifty Shades Freed" - ... kui ka kolmas osa olid sama head, kui esimene ja audioraamatuna kuulates said need liigagi kiiresti otsa :)
Jaak Roosaar "Rikkaks saamise õpik" - ütleme, et midagi väga uut sealt teada ei saanud, kuid veenis mind varasemast veelgi enam, et investeerimine peaks tänapäeval olema iga inimese elu loomulik osa ning seda ei tohiks karta kui tuld. Inimesele, kes soovib hakkata säästma ja investeerima, soovitaks siiski läbi lugeda, sest sealt võib enda jaoks leida mingeid nippe või mõtteid, millest juhinduda. Kindlasti ei jookse enda finantsalane harimine mööda külgi alla.
Jojo Moyes "Kui kõik kokku liita" - päris hea lugemine, armas lugu raskustes perekonnast, kelle teele tuleb armastus ja õnn. Vahest pani omaette itsitama, vahepeal võttis natukene silma märjaks, aga lõpp hea kõik hea. Selles raamatus oli omal kohal moraal, et elus tuleb olla positiivne ja tugev, sest raskused on ületamiseks ja vead õppimiseks. Lugesin läbi 3 päevaga, mis minu puhul on haruldane ja teostatav vaid väga hea raamatu puhul.
Okakura Kakuzo "Teeraamat" - raamatus ei olnud juttu ainult tee ajaloost ja kultuurist, vaid see oli sügavam pilguheit Aasia kultuuri, ajalukku ja traditsioonidesse üldisemalt. Mina, kui suur tee jooja ja austaja, leidsin enda jaoks päris huvitavaid fakte tee ajaloost ja tee joomise kujunemisest. Raamat oli kirjutatud väga kaunilt, tekitades sellise hea tunde, nagu loeks luulet vms. Igati ilus ja huvitav lugemine!
Pascal Quignard "Kõik maailma hommikud" - lühike ilukirjanduslik teos õnnetust vastamata armastusest, mis kirjutatud ühe prantsuse tänapäeva kõrgelt hinnatud kirjaniku poolt. Tundus küllaltki tavaline lugu, mis oli loetav, kuid mingit vaimustust või muud emotsiooni see minus ei tekitanud.
Peter Mayle "Kinnisvarakelmus" - kui otsida mingit kerget suvelugemist, siis võiks selle kätte võtta küll, samas hullu šedöövrit sellest raamatust oodata pole mõtet. Siiski, fakt, et tegevus toimub Lõuna-Prantsusmaal, oli piisav selleks, et Anu selle läbi loeks. Kaunid tegevuskohad, isuäratavad toidukirjeldused, kerge huumor ja natukene põnevust ka - iseenesest täitsa söödav kombinatsioon ;)
Philippa Faulks "Meditatsiooni saladused" - pisikene raamat erinevatest meditatsiooni asenditest, mandalatest, mudradest jne. Väga sissejuhatav ning mõeldud just täiesti algajatele. Kuna huvi meditatsiooni vastu on mul juba mõnda aega, siis mõtlesin, et harin ennast selles vallas veidi. Praktiseerimiseni ei ole ma ennast suutnud veel viia (välja arvatud mõned üksikud korrad), aga ehk on see tulevikus midagi, mida katsetada.
Philippe Delerm "Väikesed naudingud" - tõeliselt armas ja soe raamat, kus autor kirjutab hästi detailselt lahti kõik tundmused, mis on seotud tema jaoks mingite oluliste kohtade, asjade või tegevustega. Nt kirjeldab ta naudingut, mida tekitas temas elu esimene lonks õlut. Samuti nt mälestused ja tundmused, mis seondusid tema vanaisa taskunoaga. Raamatu mõte on see, et tuleb nautida elu pisikesi asju, sest vaid nii saab inimene olla tõeliselt õnnelik. See raamat oli tõeline väike nauding :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes