Kööginurk: Suitsukanapirukas

Üks hästi lihtne ja kiire pirukas, mille valmistasin lisaks pulgakookidele töö juurde pidulauale. Häid sõnu piruka aadressil tuli hulganisti. Ma ise olen selliste lahtiste lehttaigna pirukate täielik fanatt, kuna need on niivõrd lihtsad ja samas saab neid valmistada paljudes erinevates variantides. Kahjuks ei tea ma täpselt, kust see geniaalne retsept pärineb, sest minuni jõudis see läbi ema retseptivihiku, kuhu sukeldudes võib leida igasugu huvitavaid retsepte, mis kogutud kokku kõikvõimalikest kohtadest :) Igatahes tasub see pirukas kindlasti proovimist!


Koostis:
500 g lehttainast
1 paprika
250 g suitsukanaliha
200 g tükeldatud konservananasse
200 ml kohvikoort
125 g sinihallitusjuustu
3 muna

Valmistamine:
Suru lehttainas vormi põhja ja äärtele ning puista sinna peale tükeldatud paprika, tükeldatud suitsukana ning ananassitükid.


Aja kohvikoor keema ja tõsta pliidilt. Pudista sisse sinihallitusjuust ning sega kuni juust on enam-vähem sulanud (mõned tükid ikka jäävad, ära muretse, need sulavad ahjus ära). Kui segu on veidi jahtunud, klopi sisse munad ja vala segu ühtlaselt pirukale. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40-45 minutit.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes