Kööginurk: Pulgakoogid sidrunitäidisega

Bakalaureuse kraadi saamist tuleb ikka korralikult tähistada. Nii võtsingi muuhulgas ette vahvate pulgakoogikeste tegemise, et rõõmustada nendega nii töökaaslasi kui koduseid. Kui on soov valmistada pidulauale midagi efektset ja maitsvat, siis on pulgakoogid kindlapeale minek. Samas hoiatan, et nende valmistamine ei ole küll keeruline, aga siiski suhteliselt aeganõudev ja šokolaadiga glasuurimine vajab kannatust :) Samas olen ma tulemusega väga rahul ning see oli kulutatud aega igati väärt. Minul tuli kokku 38 koogikest, kuid see oleneb paljugi sellest millise suurusega pallikesed vormida. Mina tegin katsetamise mõttes nii suuremaid kui ka väiksemaid ning tõdesin, et väiksemaid oli mugavam šokolaadiga glasuurida, samuti veidi mugavam süüa.


Koostis:
1 pakk Vilma keeksipulbrit
150 ml vett (panin natuke rohkem)
80 ml õli (panin natuke vähem)

Sidrunitäidis:
keeksipuru
400 g toorjuustu
2 sidrunit (väiksemat sorti)
80-90 g tuhksuhkrut

Glasuurimiseks:
~250 g valget küpsetusšokolaadi
                    või
~250 g küpsetusšokolaadi (piima)
                    või
~250 g tumedat küpsetusšokolaadi (ise kasutasin tumedat šokolaadi)

Kaunistamiseks:
martsipani, vahvli- ja küpsisepuru või nonparelle

Valmistamine:
Küpseta keeks vastavalt pakendil olevale juhendile, lase sellel jahtuda ning pudista ühtlaseks puruks. Täidise valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust, maitsesta toorjuust sidruni ja tuhksuhkruga ning lisa järk-järgult keeksipurule. Veereta keeksisegust pallikesed. Lase pallikestel külmkapis paar tundi taheneda.


Sulata šokolaad vesivannil. Kasta esmalt šokolaadi sisse pulga ots, siis suru see pallikese sisse ja uputa pallike üleni šokolaadi (kui ei ole nii sügavat nõud, et pallike üleni sisse kasta, siis saab ka šokolaadi sees keerutades ja teelusikaga veidi kaasa aidates pallikesed kenasti šokolaadiga kaetud), raputa seejärel üleliigne šokolaad maha ning kaunista pallikesed meelepärase puistega.


Lase glasuuril enne serveerimist külmkapis hanguda. Hea mõte on torgata pulgakoogid suhkruga täidetud anumasse, et nad kenasti püsti püsiksid. Pulkadeks sobivad nt jämedad grilltikud (tegin need pooleks).

Allikas: Vilma reklaambrožüür

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes