Kööginurk: Laimi-pistaatsia kook

Mõnusalt kevadise alatooniga kook, mis taaskord valmis Ingemarile tööle koogipäevaks (seekord sain ka ise tükikese maitsta). Tegu on küllaltki lihtsa koogiga, mis tänu köögikombainile valmis suurema vaevata :) Kõige suurem töö oli vist pistaatsiapähklite puhastamine, sest kooritud varianti kohalikus poes lihtsalt ei leidunud. Maitses samuti pettuma ei pidanud, tõeliselt hea kook tuli välja. Originaalretseptis oli kasutatud kandilist koogivormi ja seejärel serveeritud kooki ruudukestena. Meil aga kandilist vormi kodus ei olnud, seega tegime selle vanasse heasse lahtikäivasse 24 cm ümmargusse koogivormi. Seetõttu oli vaja ka retsepti kogused vastavalt vormile ümber arvestada (et kook ei tuleks liiga õhuke), niisiis leiate siit blogist just sellele koogivormile vastavad kogused.


Koostis:
Põhi:
100 g kooritud soolakaid pistaatsiapähkleid
150 g digestiivküpsiseid
2 laimi koor
80 g võid

Sisu:
3 munakollast
350 kondenspiima
225 g maitsestamata toorjuustu
1 dl laimimahla (umb 3 laimi mahl)

Kaunistamiseks veidi pistaatsiapähklipuru ja laimiviile.

Valmistamine:
Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Töötle küpsised, pähklid ja laimikoor kombainis või saumikseriga puruks. Sulata või ja sega juurde. Suru segu vormi põhja. Küpseta 8-10 minutit, võta ahjust.
Hõõru toorjuust pehmeks, mikserda kondenspiima ja munakollastega ühtlaseks, lisa laimimahl (algul pane veidi vähem, mikserda ja maitse, vajadusel lisa juurde). Vala segu põhjale ja silu pealt. Küpseta umb 15 minutit, kuni täidis on tahkunud. Jahuta vähemalt tund aega. Hoida külmkapis. Kaunista vahetult enne serveerimist, muidu hakkab laim vedelikku välja ajama.


Allikas: Kodukiri märts 2016 (originaalpealkiri Laimi-pistaatsia ruudud)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes