Kööginurk: Šokolaadised tassikoogid banaani-valge šokolaadi kreemiga

Homme on käes sõbrapäev, kus saab täie õiguse taas head ja paremat süüa (loodan, et kõik on vastlapäeva kuklirallist taastunud). Tegime eile õhtul Ingemariga üheskoos sõbrapäeva tassikooke ja peaks ütlema, et päris huvitav oli. Kaks kokka on kaks kokka, aga suhkru oleksime äärepealt ikka panemata unustanud :D Samuti olin agoonias, kuna kreem oli nii vedel, et sellega ei saanud koogikesi kaunistada, siis tuli välja, et unustasime kreemi mõneks ajaks külmkappi tahenema tõstmast. See on see, kui hakkad õhtul hilja mingit uut retsepti katsetama, aga tegijatel juhtub nii mõndagi ning tagasivaates on päris naljakas. Retsepti panin kokku erinevatest netist leitud variantidest. Muidugi kohandasin neid retsepte veidi oma maitse ja parema äranägemise järgi ning tulemusega jäin väga rahule. Kõige tähtsam on see, et koogikesed tulid imehead ja maitsesid kõigile väga. Eriti meeldis, et need tulid mõnusalt mahedad ja šokolaadised ning mitte liialt magusad.


Koostis:
Koogid:
1 muna (toasoe)
1 tl vanilliekstrakti (asendasin 1 tl vanillisuhkruga)
60 ml rapsi- või päevalilleõli
60 ml keefiri
50 g tumedat šokolaadi
1 dl keevat vett
100 g nisujahu
50 g kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
100 g suhkrut

Kreem:
400 g maitsestamata toorjuustu
200 g valget küpsetusšokolaadi
1 banaan (mitte väga suur)

Valmistamine:
Haki šokolaad. Kalla peale keev vesi ja sega kuniks šokolaad on sulanud. Jäta jahtuma.
Vahusta mikseriga muna ja vanilliekstrakt.  Nirista sisse õli, mikserda veel umbes 30 sekundit. Lisa šokolaadivedelik, mikserda 30 sekundit. Lisa keefir, mikserda 30 sekundit. Lisa suhkur ja mikserda kuni suhkur on sulanud.
Sõelu kaussi jahu, kakao ja küpsetuspulber ning sega omavahel kokku. Sega kuivained käsitsi taina sisse, sega vaikselt kuni tainas on ühtlane.
Täida muffinivormid taignaga 3/4 ulatuses (minul tuli 11 tükki). Küpseta tassikooke 180 kraadises ahjus umb 20 minutit (arvesta oma ahju eripäraga, minul olid ahjus umb 35 min). Võta ahjust ja jahuta täielikult.


Kreemi valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust ning lisa sellele juurde vesivannil sulatatud valge šokolaad ja tükeldatud banaan. Mikserda, kuni segu on ühtlane. Lase kreemil pisut külmikus taheneda ja kaunista tassikoogid meelepärasel viisil.



Allikad: Tassikoogid ja kreem

ILUSAT JA MAGUSAT SÕBRAPÄEVA KÕIGILE!!!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes