Kööginurk: Lihtne ahjuroog spagettide ja roheliste köögiviljadega

Sain oma valdusesse Jamie toiduajakirja dets/jan numbri ning esimene asi, mis mulle silma jäi, oli just see samune spagetiroog. Koostises panin sulgudesse oma kommentaarid, et näidata, mida mina originaalretseptist teisiti tegin. Kasutasin põhiliselt asju, mis mul kodus olemas olid, kuna Jamie Oliveri mõte selle toidu puhul just see oligi - kasutada asju, mis on kappi seisma jäänud või teistest toitudest üle. Poest ostsin vist ainult juustud ja brokoli (oleks pidanud sinki ka ostma, aga see jäi poes 2 silma vahele). Toit tuli väga maitsev, ainuke asi, mida tõesti teinekord teisiti teeksin, paneksin topelt koguse juuste toidu sisse, kuna see kogus, mis retseptis antud, tundus nii narrilt väike sellise spagettide hulga peale. Lemmik osa roast oli see imemaitsev küüslaugu, rosmariini, tüümiani ja oliivõline saiapuru seal peal, mis andis kogu toidule suurepärase maitse.


Koostis (ajakirjas on kirjas 4 inimesele, meie saime neljakesi sellest roast 2 korda söönuks;)):
400 g täisteraspagette
100 g tugevamaitselist juustu (kasutasin parmesani, soovitaksin panna 200 g)
100 g mascarpone toorjuustu (soovitaksin panna 200 g)
oliiviõli
250 g rohelisi köögivilju, nt rooskapsaid, brokolit, kapsast, kergelt hakitud (ise kasutasin lihtsalt külmutatud brokoli ja lillkapsasegu)
50 g vesikressi, hakitud (mina ei pannud seda, sest polnud käepärast)
100 g tahkemat saia, tükkideks rebitud
2 viilu läbikasvanud suitsupeekonit, hakitud (ei lisanud, sest polnud)
1 küüslauguküüs (suuremat sorti), kooritud
2 roosmariinioksakest, lehed rebitud (kasutasin kuivatatud roosmariini)
4 tüümianioksakest, lehed rebitud (kasutasin kuivatatud tüümiani)
tublisti riivitud muskaatpähklit (ise panin suht vähe seda)
värskelt jahvatatud musta pipart ja soola

Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Aja suur potitäis soolaga maitsestatud vett keema ja keeda spagette umbes 6 minutit, nii et need jäävad päris al dente. Sulata mõlemad juustud segades veevannil, kuni need on sulanud. Kurna spagetid metallsõelal, nirista neile veidi oliiviõli ja kalla need kaussi. Lisa sulatatud juust, rohelised köögiviljad ja vesikress. Kalla kogu kraam ahjuvormi ja tõsta kõrvale.
Pane saiatükid köögikombaini ja surista puruks (mina tegin kogu saiapudisegu käsitsi, seega ära lase ennast köögikombaini puudumisel heidutada). Lisa peekon, küüslauk (pressisin küüslaugupurustajas pudiks), rosmariin, tüümian ja tubli sorts riivitud muskaatpähklit. Lisa veidi oliiviõli ja tubli näputäis musta pipart. Surista uuesti, kuni saad jämedama riivsaia konsistentsiga segu.
Puista saia-peekonisegu spagettidele, võid lisada ka soovi/ vajaduse korral peale veidi soola. Tõsta vorm ahju ja küpseta 15-20 minutit, kuni roog on pealt kuldne ja mullitav. Serveeri kohe.

Allikas: Toiduajakiri Jamie detsember 2015 - jaanuar 2016

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes