Kööginurk: Täidetud šampinjoniampsud

Algne plaan neid suupisteid vanaaastaõhtul teha läks vett vedama, kuna laud oli igasuguseid delikatesse juba niigi täis (naised läksid köögis veidi hoogu). Seega tegin neid hoopis uue aasta esimese päeva hommikul. See on tegelikult väga lihtne ja levinud suupiste, aga panen selle siiski blogisse kirja, sest äkki on veel kuskil inimesi, kelle kõrvu see jõudnud ei ole. Kui asjalood on nii, siis soovitan need seeneampsud kindlasti ära proovida, garanteerin, et ei pea pettuma ;)


Koostis:
1 pakk šampinjone (sellised väiksemad on paremad, siis mahuvad korraga suhu)
1 pakk sinihallitusjuustu (meie kasutasime Royal Blue'd, aga võib ka teiste sortidega katsetada)
1 pakk peekoni viile

Vaja läheb ka hambatikke.

Valmistamine:
Puhasta vajadusel šampinjonid (ära pese, vaid pigem pintselda või pühi paberrätiga). Eemalda kõigilt seentelt jalaosa ja lao mütsikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Täida seest tühjad mütsikesed siniahllitusjuustuga.


Kõige peale säti väike peekonitükk. Kinnita hambatikuga.


Küpseta neid 180 kraadises ahjus umb 10-15 minutit, kuni seened on pehmeks küpsenud.
NB! Suupisted on parimad soojalt niiet tarbida suht kohe pärast ahjust tulekut.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes