Kööginurk: Kõrvitsapüreesupp krevettidega

Käsi südamel tunnistan, et kõrvits ei ole kunagi olnud minu lemmik köögivili ja puhtalt sõna 'kõrvitsasupp' pani mind nina krimpsutama. Nüüd on aga asjalood veidi muutunud. Kõnealune supp on lihtsalt super maitsev. Lisaks hästi lihtne teha ja kiiresti valmiv. Naljakas endalgi vaadata, kuidas ma siin üht kõrvitsasuppi ülistan, aga näe, just seda ma teen :) See on mõnusalt kreemjas ja toitev ning krevetid on justkui marjaks tordil. Supi sisse potsatas oma aiamaalt pärit kõrvitsapoiss (tegelikult umbes veerand sellest), mis meil veel siiani alles oli ja oma järge ootas.


Koostis (4-5 inimest saab korralikult söönuks ja vb jääb natuke järgmiseks päevaks ka):
umb 900 g kõrvitsat
vett
200 g Merevaiku
200 ml rõõska koort 10%
160 g krevette (kõige kiirem ja lihtsam on kasutada keedetud, kooritud ja külmutatud krevette)
maitse järgi pipart ja soola
soovikorral veidi kuivatatud tšilli helbeid

Valmistamine:
Tükelda kõrvits kuubikuteks, tõsta potti ning lisa nii palju vett, et see peaaegu katab kõrvitsatükid. Tõsta pott tulele ja keeda, kuni kõrvits on täiesti pehme. Saumikserda kõrvits koos keeduveega samas potis püreeks ning tõsta tagasi tulele. Lisa rõõsk koor ja merevaik, sega kuni merevaik ära sulab. Seejärel lisa krevetid ning maitsesta pipra ja vajadusel soolaga. Ise lisasin ka veidi tšillihelbeid, et seest ikka soojaks võtaks ;). Lase supil korra keema tõusta ja valmis ta ongi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes