Kööginurk: Isetehtud kookostrühvlid

Armsad, ja väga jõuluse väljanägemisega kommikesed, mis maitsevad nagu Raffaello kommid... nom :) Minu arvates on isetehtud kommid suurepärane kingitus. Samuti sobivad need suurepäraselt jõululauale hammast magusaks tegema. Mina valmistasin neid töö juurde meie ühisele jõululauale.


Koostis:
100 g võid
200 g (pool purki) magusat kondenspiima
100 g kookoshelbeid + 50 g trühvlite veeretamiseks
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
1 spl mett
50 g vaniljevahvlit (ise panin nõks rohkem)
50 g kooritud mandleid (kui soovid, rösti kuumal pannil umb 5 minutit ja jahuta, siis on mandlid krõmpsumad)

Valmistamine:
Kuumuta potis võitükke ja kondenspiima, kuni või on sulanud. Lisa 100 g kookoshelbeid, sega hoolikalt ja kuumuta segu veel minutijagu. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda.


Sega omavahel hoolikalt toorjuust ja mesi.


Haki vahvlid peeneks puruks.


Sega jahtunud segu mee-toorjuustu ja vahvlipuruga.
Tõsta trühvlimass mõneks tunniks või üleöö külmkappi seisma, et see taheneks.

Võta väike ports segu, lisa mandel ja veereta peopesade vahel pallikeseks nii, et mandel jääb trühvli keskele. Veereta trühvleid kookoshelvestes.
Hoia serveerimiseni külmkapis, kus võivad nad olla lausa nädalakese ilma, et nendega midagi juhtuks. Sellest kogusest saab umbes 30 kommi, oleneb, kui suured kommid teed.

Allikas: Mari-Liis Iloveri blog

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes