Kööginurk: Suvikõrvitsa-singi-kukeseene pirukas // Zucchini pie with ham and chanterelles

Üks tõsiselt nämma pirukas, mida ma sööksin küll iga kell ja igas asendis. Olme seda pirukat teinud nii kukeseentega kui ilma ja mõlemat pidi on väga hea. Hoiatan, et see võib tekitada sõltuvust! :) Retsept pärineb ühelt ema töökaaslaselt, kes jagas lahkelt meiega oma retsepti. Tänud!

Koostis:
Taigen:
150 g külma võid
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 muna

Täidis:
100 g tükeldatud sinki
1 hakitud sibul
3 peeneks hakitud küüslauguküünt
300 g tükeldatud suvikõrvitsat
300 g veidi väiksemaks tükeldatud kukeseeni
300-350 g kodujuustu
2-3 spl hapukoort
2 muna
vajadusel veidi soola

Katteks:
100-180 g juustu

Valmistamine:
Taigna tegemiseks sega kuivained kokku ja mudi võiga pudiks. Lisa muna ja mudi taigen ühtlaseks massiks. Võita ja vooderda küpsetuspaberiga 26 cm lahtikäiv vorm. Litsu taigen vormi põhja ja veidi ka külgedele. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 15 minutit.
Täidise jaoks prae läbi seened ning lisa siis pannile sink, sibul ja küüslauk. Prae kuni sibul muutub klaasjaks, siis lisa tükeldatud suvikõrvits. Kuumuta veidi läbi. Seejärel tõsta täidis jahtuma.
Sega kokku kodujuust, hapukoor, munad ja vajadusel veidi soola. Lisa segu jahtunud täidisele. Tõsta täidis vormi eelküpsetatud põhjale. Peale aseta juustuviilude või riivitud juustu kiht. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30-35 minutit.


One really yummy pie that I'd eat at any time. We have done this with and without chanterelles and it tastes heavenly both ways. I warn you, it may be addicting! :) Mum's co-worker so kindly sheared her recipe with us, so thank you for that!

Ingredients:
For the base:
150 g cold butter
3 dl flour
1 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1 egg

Filling:
100 g chopped ham
1 chopped onion
1 finely chopped garlic cloves
300 g chopped zucchini
300 g chanterelles (tear some bigger mushrooms into smaller pieces)
300-350 g cottage cheese
2-3 tbsp sour cream
2 eggs
Salt, if needed

On the top:
100-180 g grated or sliced cheese

Preparation:
For the base, mix together dry ingredients and knead the mixture with butter until it's finely crumbled. Add the egg and knead the patter until it is smooth (and you can form it into a ball). Prepare a 26 cm folding cake tin with butter and baking paper. Press the patter into the folding tin (make sure you press it a bit on the sides as well). Bake the base in the oven at 200 degrees Celsius for 15 minutes.
For the filling, fry the mushrooms, then add ham, onion and garlic to the pan. Fry until the onion turns glassy and add chopped zucchini. Heat it through and then leave the mixture to cool down.
Mix together cottage cheese, sour cream, eggs and a bit of salt if needed. Add the mixture to cooled fried ingredients and stir it through. Spread the mixture on the previously baked base. Sprinkle grated cheese on top and bake it at 200 degrees Celsius for about 30-35 minutes.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes