Kööginurk: Õuna-pisarakook // Apple-meringue cake

See on meie pere lemmik õunakook. Ja rohkem sõnu pole vajagi :) Retsept pärineb ühelt ajalehe väljalõikelt. Millise ajalehega tegu on, pole võimalik enam tuvastada. Küll aga on retsepti juures kirjas, et see on olnud Katrin Karisma lemmik suvekook ning tema sai selle retsepti oma sõbrannalt. Tore kuidas retseptid ikka igalpool ringi rändavad ja inimeste meeli rõõmustavad!


Koostis:
Põhi:
150 g toasooja võid
1 dl suhkrut
4 munakollast
2,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
500-600 g hapukaid õunu (väga hea on nt valge klaar või kõvemad ja hapumad taliõunad)
1 tl kaneeli

Katteks:
4 munavalget
2 dl suhkrut

Valmistamine:
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased, sega küpsetuspulber nisujahuga ja lisa tainasse. Laota tainas küpsetuspaberiga varustatud väikesele ahjuplaadile (parem oleks seda teha kahekesi nii, et üks hoiab paberit kinni ja teine laotab tainast; kui abi pole käepärast, võib küpsetuspaberi plaadi külge kinnitada nt pesulõksudega).
Koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks, laota taignale ning puista üle kaneeliga. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit.
Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri vaht ühtlaselt õuntele ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.

Work in progress!

This is our family's favorite apple cake recipe. And there is no need for extra words :) The recipe comes from an old newspaper cutout. To which newspaper it belongs, I can't tell. Anyway, it says that this cake has been Katrin Karisma's favorite summer cake and she got the recipe from her friend. It got me thinking how splendid it is that recipes travel like this and bring joy to different people!

Ingredients:
Base:
150 g butter (room temperature)
1 dl sugar
4 egg yolks
2,5 dl wheat flour
2 tsp baking powder

In the middle:
500-600 g acidic apples (for exemple 'valge klaar' or some harder and more acidic winter apples suit just fine)
1 tsp cinnamon

On top:
4 egg whites
2 dl sugar

Preparation:
Beat warm butter and sugar together with an electric mixer. Continuing beating, add in egg yolks one by one. Mix flour and baking powder together and stir it into the batter by hand. Lay the batter on a little baking tray covered with baking paper (if you don't have somebody to hold the paper in place while you lay the batter, use some pins to secure it).
Peel the apples and cut them into thin slices. Spread those on the batter and sprinkle with cinnamon. Bake in the oven (preheated to 175 degrees Celsius) for 20 minutes.
At the same time beat the egg whites and sugar to stiff foam. Spread the egg foam evenly on the cake and but it back to oven for 10-15 minutes, until the egg white foam becomes yellowish.

Head isu!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes