Kööginurk: Südasuvine maasikatort sidrunikreemiga // Midsummer strawberry cake with lemon cream

Lõpuks leidsin üles oma maasikatele pühendatud kokaraamatu. Kuna maasikahooaeg juba täies hoos ning ka oma aiamaa lapikeselt saime korraliku noosi maasikaid, siis oli viimane aeg maasikakookidele ja -tortidele tuld anda. Muidugi omad maasikad ei olnud nii dekoratiivsed, et nendega torti kaunistada, seega läksid need purustatuna koogi vahele. Peale aga panime hoopis tänavused kuid juba külmutatud mammud. Koogi vahele tuli lisaks maasikatoormoosile veel väga maitsev sidrunikreem, mis tegi selle tordi omasuguste hulgas kindlasti eriliseks ja huvitavaks. Mulle meeldis see kook igatahes meeletult!


Koostis:
Põhi:
3 muna
3 dl suhkrut
100 g võid
1,5 dl piima
2 dl nisujahu
1 sl vanillsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit

Maasikatoormoos:
300 g maasikaid
2 sl suhkrut

Sidrunikreem:
2 muna
1 dl suhkrut
1 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
1 apelsini riivitud koor
1 tl maisitärklist
50 g toasooja võid
1 dl vahukoort

Kaunistamiseks:
2 dl vahukoort
(1 tl suhkrut)
200 g maasikaid
(kookoshelbed)

Valmistamine:
Kreemi tegemiseks klopi kastrulis segamini munad, suhkur, riivitud sidruni- ja apelsinikoor, sidrunist pressitud mahl ja maisitärklis. Kuumuta vispeldades, kuni segu hakkab paksenema. Tõsta tulelt ja sulata segades hulka või. Tõsta purki või kaussi ja pane külma jahtuma. Vahustatud koor sega pärast külma kreemi sisse.

Kuumuta ahi 175 kraadini. Põhja tegemiseks vahusta munad suhkruga. Sulata kastrulis või, lisa piim ja vala siis munavahu hulka. Sõelu sisse omavahel segatud kuivained ja sega ühtlaseks tainaks. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta umbes 30-40 minutit, kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja lõika kolmeks kihiks.

Tõsta esimene põhi serveerimisalusele, määri peale pool toormoosist ja pool kreemist. Seejärel pane peale teine põhi ning ülejäänud toormoos ja kreem. Viimaks tõsta peale kolmas põhi ja kata tort üleni vahustatud koorega (mina lisasin vahustatud koore sisse ka 1 tl suhkrut, kuigi seda retseptis ei olnud). Kaunista värskete maasikatega. Peale riputasin ka veidi kookoshelbeid.
Soovitan soojalt lasta koogil üleöö külmkapis seista, siis ta imab moosi ja kreemi veidi sisse ja on lõigates tahke, mitte ei valgu laiali.

Allikas: Angeelika Kang ja Lia Virkus "Maasikas salatites, kookides, hoidistes"



A beautiful and delicious strawberry cake for the summertime.

Ingredients:
Base:
3 eggs
3 dl sugar
100 g butter
1,5 dl milk
2 dl wheat flour
1 tbsp vanilla sugar
1 tsp baking powder

Strawberry sauce:
300 g strawberries
2 tbsp sugar

Lemon cream:
2 eggs
1 dl sugar
1 lemon zest and juice
1 orange zest
1 tsp cornstarch
50 g warm butter
1 dl whipped cream

For decoration:
2 dl whipped cream
(1 tsp sugar)
200 g strawberries
(some coconut flakes)

Preparation:
To prepare the lemon cream, you need to beat together eggs, sugar, lemon zest and juice, orange zest and cornstarch in a small pot or a saucepan. Heat the mixture whisking it at the same time until it starts to thicken. Take the pot off the heat and melt in the warm butter (whisking it gently). Now leave the cream to cool down (after it has cooled a bit, you can put it in the fridge). Mix the whipped cream in later when the cream is already cool.

Preheat the oven to 175 degrees Celsius. To make the base of the cake, beat eggs and sugar together with an electric mixer. Melt the butter in a small pot, add milk and pour the mixture into the egg and sugar mixture. Combine all the dry ingredients and sift the flour mixture into the egg mixture. Mix until the batter is smooth. Pour the batter into 24 cm folding cake tin previously lined with baking paper. Bake in the oven until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean, about 30-40 minutes. Let it cool down and cut it into three layers.

Put the first layer on the cake platter. Spread half of the strawberry sauce and half of the lemon cream on the first layer. Place the second layer on top of the cream. Then spread rest of the strawberry sauce and lemon cream on the cake. Finally, place the third layer on top. Cover the cake entirely with whipped cream and strawberries, add some coconut flakes as well.
And the cake is done!

NB! I recommend you to keep the cake in the fridge at least over the night, before you cut it open.

Recipe source: "Maasikas salatites, kookides ja hoidistes" cookbook by Angeelika Kang and Lia Virkus.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes