Kööginurk: Magushapu kana Veneetsia moodi

Ühel hallil pühapäeval otsustasime õega koos midagi head süüa teha. Lihtsalt igavuse peletamiseks. Tuhnisime mu kokaraamatud läbi ja sõelale jäi just see kanaroog. Sööjad kiitsid meie üllitist väga ja otsa see pajatäis saigi. Kõrvale sõime kuskussi, mis sobis sinna ideaalselt.


Koostis:
500 g kana rinnafileed, viiludeks lõigatud (meie kasutasime kintsuliha, kuna jääb mahlasem)
4 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja värskelt purustatud pipart
1 väike sibul, peeneks hakitud
1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
2 viilu konservananassi, nõrutatud ja peeneks hakitud
1 punane paprika, ribadeks lõigatud
1 kollane paprika, ribadeks lõigatud
2 sl tomatipastat
2 sl valgeveiniäädikat
1 tl suhkrut
1 sl vett
1 sl peeneks hakitud peterselli

Valmistamine:
Vasarda fileetükid kergelt läbi (meie kintsuliha ei vasardanud). Küpseta suurel praepannil kana õlis, kuni liha on ühtlaselt pruunistunud. Maitsesta soolaga (me lisasime veidi ka karrit ja pipart). Tõsta kana pannilt ja aseta kõrvale. Küpseta samas õlis sibulad ja küüslauk pehmeks. Lisa ananass ja paprikad ning küpseta kõrgel kuumusel 5 minutit. Sega väikeses kausis tomatipasta, äädikas, suhkur ja vesi (lisasime ka 1 tl mett). Kalla sega pannile. Lisa kanalihaviilud ning maitsesta pipraga. Küpseta 3 minutit. Kaunista peterselliga ja serveeri.

Allikas: Kokaraamat "500 tervislikku ja maitsvat rooga: Vahemere köök"

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes