Kööginurk: Rabarberisalsa
Käes on rabarberi aeg. Kui igasugustest rabarberikookidest villand saab, siis on rabarberisalsa liha kõrvale veel üks huvitav ja teistmoodi viis seda kevadekuulutajat hävitada. Ja huvitav maitseelamus see tõesti ka oli ning lihaga sobib väga hästi, sest liha justkui mahendab ja tasakaalustab salsa happelist hapukas-magusat maitset. Ise tegin tsipa suurema koguse nii, et jätkus kohe söömiseks kui ka väiksesse purki tallele panekuks.
Koostis:
150 g rabarberit
3 sl fariinsuhkrut
2 sl oliiviõli
2 cm jupp ingverit
2 tl Dijoni sinepit
1,5 sl valge veini äädikat
1 väike punane sibul
0,5 laimi mahl
1 sl hakitud petersellilehti
soola
pipart
Valmistamine:
Lõika rabarber väikesteks kuubikuteks, pane kaussi ja lisa suhkur. Jäta umbes veerand tunniks seisma, et eralduks mahla. Kuumuta kastrulis õli, lisa rabarber koos suhkruga ja kuumuta mäned minutid. Koori ingver ja haki hästi peeneks. Lisa kastrulisse koos ülejäänud ainetega ja hauta 3-4 minutit, nii et rabarber pehmeneb, kuid jääb veel veidi krõmpsuks. Maitsesta soola ja pipraga. Jahuta. Serveeri lihaga.
Koostis:
150 g rabarberit
3 sl fariinsuhkrut
2 sl oliiviõli
2 cm jupp ingverit
2 tl Dijoni sinepit
1,5 sl valge veini äädikat
1 väike punane sibul
0,5 laimi mahl
1 sl hakitud petersellilehti
soola
pipart
Valmistamine:
Lõika rabarber väikesteks kuubikuteks, pane kaussi ja lisa suhkur. Jäta umbes veerand tunniks seisma, et eralduks mahla. Kuumuta kastrulis õli, lisa rabarber koos suhkruga ja kuumuta mäned minutid. Koori ingver ja haki hästi peeneks. Lisa kastrulisse koos ülejäänud ainetega ja hauta 3-4 minutit, nii et rabarber pehmeneb, kuid jääb veel veidi krõmpsuks. Maitsesta soola ja pipraga. Jahuta. Serveeri lihaga.
Allikas: "Kevadtoidud" Lia Virkus, Pille Enden
Kommentaarid
Postita kommentaar