Kööginurk: Martsipani-kirsikook

Tööl sain ükspäev mekkida üht väga maitsvat kooki ning tekkis kohe mõte seda kodus teha. Õnneks leidsin põhjuse kohe samal õhtul asja kallale asuda, kuna Ingemaril oli järgmisel päeval vaja tööle kook viia. Kasutasin kohe võimalust ja panin ahju huugama :) Arvatavasti on plaanis seda samust kooki teha ka ema sünnipäevaks. Igatahes kook ise on selline mõnusalt magus-hapu ja mahlane, seega soovitan katsetada.


Koostis:
Põhi:
3 dl nisujahu
3 sl suhkrut
0,5 tl soola
130 g külma võid
1 muna

Täidis:
200 g jämeda riiviga riivitud martsipani (martsipan peab olema külm, selleks, et seda riivida saaks)
1/2 sidruni riivitud koort
400 g sügavkülmutatud või kompotikirsse (suvel võib kindlasti ka värskeid kasutada)
1-2 dl mandlilaaste
3 muna
3 sl suhkrut
200 g vanillikohupiima

Valmistamine:
Koogi põhjaks näpi kokku või ja jahu, lisa sool ja suhkur, seejärel muna, sega ühtlaseks.
Suru tainas võiga määritud lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele ning tõsta vähemalt pooleks tunniks jahedasse.
Laota koogipõhja riivitud martsipan ja sidrunikoor, selle peale kirsid. Klopi munad suhkruga lahti ja sega vanillikohupiimaga ühtlaseks. Laota segu marjadele. Kõige peale puista mandlilaastud.
Küpseta 200 kraadises ahjus umb 40 minutit ehk kuni kook on ilus kuldpruun.


Allikas: Naistelehe Nipiraamat aprill 2015

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes