Kööginurk: Astelpaju chiboust-kreem

See magustoit on hetkel kindlalt üks minu lemmikuid ning samuti maius, mis pööras mu astelpaju usku. Märtsi lõpus peetud Ingemari sünnipäeval sai just seda kreemi pakutud kõigile meie külalistele. Mmmmm...


Koostis (10-12le):
400g astelpaju marju + veidi suhkrut magustamiseks
1,5dl piima
2dl 35% rõõska koort
50g maisitärklist
150g munakollast*
5 lehte zelatiini

Suhrkusiirup:
200g suhkrut
vett

Sefiir:50g suhkrut
230g munavalget*

serveerimiseks meelepäraseid marju ja/või küpsisepuru

*meie kasutasime 7 muna kokku - nii kollased kui munavalged vastavalt

Valmistamine:

1. Pane želatiinilehed külma vette ligunema.
2. Blenderda astelpajumarjad. Suru saadud mass läbi sõela, et eemaldada kestad ja seemned. Lisa saadud mahlale niipalju suhkrut kui magusaks soovid segu saada. Soovitus - jäta pigem veidi hapukamaks, kuna sefiir annab ka hiljem magusust, siis ei tule lõpptulemus liialt magus.
3. Eralda munakollased valgetest.
4. Ühenda omavahel piim ja rõõsk koor ning sega hulka tärklis.
5. Keeda suhkrusiirup - kaalu suhkur ja pane potti ja lisa täpselt niipalju vett, et suhkur saaks veega kaetud, ei enam. Kuumuta niikaua kuni suhkur on sulanud ja oled saanud siirupitaolise massi.
6. Valmista sefiir - vahusta munavalged suhkuruga poolkõvaks vahuks ja lisa peenikese joana siirup. Lase sefiiril vahustuda nii kaua, kuni see on muutunud ilusaks läikivaks.
7. Valmista astelpajukreem - lisa magustatud astelpajumahlale (u 2,5-3dl) piima-koore-tärklisesegu. Kuumuta saadud massi pliidil pidevalt segades kuni see tiheneb (konsistents peaks olema midagi vedelamat sorti mannapudru taolist). Eemalda tulelt, lase veidike (tõesti veidike) jahtuda, lisa munakollased, samal ajal energiliselt segades u 30 sekundit (oluline, et munakollased kuuma kreemi sees tükki ei läheks). Lisa veest nõrutatud želatiin (kuna mass, kuhu see läheb on kuum, siis me eraldi ei "vedeldanud") ja sega ühtlaseks.
8. Ühenda astelpajukreem ja sefiir ning pane segu serveerimispokaalidesse ning lase kreemil külmikus taheneda. Eenne serveerimist kaunista meelepärasega.

Allikas: Kaie Mei

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes