Kööginurk: Avokaado-laimikeeksine "Tere" kevadele!

Tervitus kevadele ägedalt rohelise ja imemaitsva keeksiga. Selle erksa rohelise värvi tõttu (muide värv tuleb laimikoorest ja avokaadost, mitte toiduvärvist) püüdis see keeks kohe ajakirja sirvides minu pilku ning tekitas kihku see imeloom ise ära katsetada. Tulemuseks oli tõeliselt hea tsitruselise maitsega kodukootud keeks, mis meeldis kõigile sööjatele.


Koostis:
225 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
0,5 tl soola
150 g suhkrut
1,5 sl riivitud laimikoort (umbes 3 laimi koor)
80 ml mahedamaitselist õli
120 ml kookospiima (magustamata)
1 keskmise suurusega avokaado
2 sl laimimahla

Glasuur:
150 g tuhksuhkrut
1 sl kookospiima
3 sl laimimahla

Valmistamine:
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Määri keeksivorm õrnalt õliga nind puista üle jahuga (teine variant on määrida vorm võiga ja vooderdada seejärel küpsetuspaberiga). Raputa liigne jahu vormist välja.
Sega omavahel küpsetuspulber, sooda, sool ja jahu. Pane suhkur väikesesse kaussi, lisa riivitud laimikoor ning hõõru koor suhkru sisse, kuni tekib ühtlane segu. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja uurista viljaliha lusika abil kesta seest välja. Püreesta avokaado saumikseriga, lisa suhkrusegu, kookospiim, õli ja laimimahl. Sõelu hulka jahusegu ning sega õrnalt ühtlaseks.
Vala tainas ettevalmistatud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit või kuni keeksi keskele torgatud puutikkkuivaks jääb.
Lase valmis keeksil 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta see restile või kandikule jahtuma. Kaunista keeks glasuuriga. Selleks sega tuhksuhkur kookospiima ja laimimahlaga. Vala glasuur jahtunud keeksile ning lase taheneda.

Nipp! Torka keeksi sisse augud. Nirista teelusika pealt glasuur aukudesse ning alles seejärel kata keeks üleni glasuuriga.

Allikas: Ajakiri Kodu & Aed märts 2015

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes