Kööginurk: Astelpaju-mee vitamiinijook

Ettevaatust, vitamiiniplahvatus! Suurepärane jahutav ja kihisev jook palavasse kevad/suve päeva. Käisin just väljas ilma nautimas ja tempokat kõndi tegemas. Tagasi koju jõudes oli nahk päris palavas. Siis valmistasin endale selle mõnusa jahutava joogi ja tol hetkel tundus see parim asi maailmas :) Astelpaju avastasin enda jaoks tegelikult juba eelmine aasta, kui Kati sellest ühe super hea magustoidu meisterdas. Siis ta mainiski mulle, et astelpajust saab väga lihtsalt ka maitsvat ja tervislikku jooki teha. Lõpuks proovisingi asja ära ja arvan, et selle suve lemmik jook on mul nüüd leitud.


Koostis (1 klaasitäis):
6 peotäit külmutatud astelpajumarju
1-2 tl mett (oleneb, kui magusat soovid)
tavalist gaseeritud vett

Valmistamine:
Pane astelpajumarjad (puhasta vajadusel enne veidi lehe- ja rootsuprahist), mesi ja sorts vett blenderisse või saumikseri topsi ja püreesta. Litsu püree läbi sõela klaasi (sõelale jäävad kestad ja seemned) ning lisa saadud puhtale mahlale veel gaseeritud vett, niipalju, et klaas oleks täis. Eriti kuuma ilmaga võid sinna lisada veel jääkuubikuid. Naudi!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes