Kööginurk: Pasta-kanasupp

Üks mõnus ja veidi teistsugune supp. Teistsugune just selliste huvitavate koostisosade tõttu nagu nt beebispinat või päiksekuivatatud tomatid. Igatahes häid asju läks sinna sisse palju ja supp kukkus välja väga maitsev.


Koostis (4-5 inimesele):
75 g võid
2 küüslauguküünt
2 dl kohvikoort
1 dl päikesekuivatatud tomateid
250 g juustuga täidetud pastat (tortelliinid, ravioolid vms)
1 l kanapuljongit (õpetuse järgi peaks 1 l puljongi tegemiseks kasutama 2 puljongikuubikut, aga mina soovitan teha 1 puljongikuubikust, kuna supp tuli veidi soolasevõitu, soola saab tarvidusel alati juurde lisada, aga ära võtta ei saa)
200 g suitsu- või grillkana
100 g beebispinatit
Cayenne'i pipart
riivitud muskaatpähklit (lisada väga vähe)
soola
riivitud parmesani

Valmistamine:
Kuumuta pannil või, lisa toorjuust ja kuumuta, kuni see ära sulab. Lisa päikesekuivatatud tomatid, purustatud küüslauk ja kohvikoor ning keeda 2-3 minutit, et kaste pisut pakseneks. Samal ajal keeda pasta (vastavalt pakendil olevale juhendile) ja nõruta. Sega kastrulis puljong ja kaste. Lisa tükeldatud kana ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta 5 minutit. Lisa pasta ja väiksemaks rebitud spinatilehed. Hauta veel 1-2 minutit. Maitsesta muskaadi, Cayenne'i pipra ja vajadusel soolaga. Serveeri riivitud parmesaniga.

Allikas: Ajakiri Kodukiri jaanuar 2015

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes