Kööginurk: Banaani-mustikamuffinid

Seekord midagi magusat ja head veidi tervislikumas võtmes. Nimelt muffinid täisteranisujahu, kaerahelveste  ja väiksema suhkru laadungiga. Valmistasin neid muffineid tööle jõululauale. Kuna jõulude ajal saab seda magusat näost sisse ajada nii mis kole, olid vähem magusad muffinid täitsa omal kohal. See oli minu esimene katsetus täisteranisujahuga (siiani olen valmistanud küpsetisi vaid tavalisest nisujahust) ning tulemusega jäin väga rahule. Algul ehk veidi võõras, kuid mida rohkem muffineid sõin, seda rohkem meeldima hakkas :)


Koostis (6 tükki):
150 ml (täistera)nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
50 ml muscovado suhkrut (mina kasutasin demerara suhkrut)
veidi soola
4 sl kaerahelbeid
1 banaan
100 ml keefiri
3 sl oliiviõli (mina panin rapsiõliga pooleks)
1 munavalge
100 ml mustikaid

Valmistamine:
Säti ahi 180 kraadi peale sooja. Määri muffinivormid oliiviõliga (soovitan kindlasti mitte küpsetada paberümbriste sees, kuna pärast ei tule paber ümbert ära...proovisin omal nahal järele).
Sega ühes kausis jahu küpsetuspulbriga, lisa suhkur, sool ja kaerahelbed.
Püreesta banaan kahvliga ja sega teises kausis keefiri, oliiviõli ja munavalgega.
Sega jahusegu banaaniseguga, lisa mustikad ja sega kergelt läbi.
Jaga taigen 6 muffinivormi vahel ja puista peale kaerahelbeid ning veidi suhkrut.
Küpseta 25-35 minutit, kuni muffinisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Lase muffinitel enne vormidest välja võtmist veidi jahtuda.

Allikas: Ajakiri "Kodu & aed" jaanuar 2011

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes