Kööginurk: Vahemereline värske salat

Kreeta reisist on nüüd juba pea 2 kuud möödunud ja kui kunagi sinnamaale jõuan, et pildid ära sorteerin, kirjutan meie reisist väikese ülevaate ka. Kreetalt sain hea idee värske salati jaoks, mis ei ole kindlasti midagi väga ainulaadset, kuid meie pere toidulaual siiski uudne. Nimelt, sõime seal igapäevaselt väga head salatit, kus oli sees nii sibulat, Fetat kui ka oliive ja muidugi oliivõli.
Septembri keskpaigas sai aiamaalt veel paar värsket lehtsalati puhmast koju veetud, seega oli hea salati valmistamiseks kohe omastkäest võtta.
Mainin ka, et kogused on umbkaudsed, igaüks pangu ikka oma maitse järgi ;)


Koostis:
Korralik punt salatit (nt jääsalatit, lehtsalatit, hiinakapsast vms mahedamaitselist maltsa)
1 pikk kurk
2 suuremat sorti tomatit
1 maheda maitsega sibul (ise kasutasin punast Peipsi äärest pärit isendit)
1 pakk Fetat või Feta laadset soolast pehmet valget juustu
Peotäis rohelisi kivideta oliive
Värskelt jahvatatud pipart
Oliivõli
Soola üldiselt ma ei pannud, kuna juust oli piisavalt soolane, aga kui juust on vähem soolasem või on juustu lihtsalt vähem ja salat kipub magedaks jääma, siis loomulikult lisada maitse järgi soola :)

Valmistamine:
Pese salatilehed, rebi väiksemateks tükkideks ja pane suurde kaussi. Tükelda kurk, tomatid, sibul ning lisa salatilehtedele, sega läbi. Lisa oliivid ja tükeldatud Feta. Maitsesta pipra ja oliivõliga ning sega korralikult läbi. Ja ongi valmis :) Sobib ideaalselt ka grillima minnes šašlõkki kõrvale.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes