Kööginurk: Küpsetamata šokolaadikook

Teine kook, mida sünnipäeval oma külalistele pakkusin, oli lihtne kuid väga maitsev šokolaadi-küpsisetort. Tegelikult sai seda tehtud lausa kahel korral, nii sugulastele kui ka sõpradele. Kuna seda ei ole vaja küpsetada ega selle valmistamisel muidu palju mässata, siis sobib see minu arust ideaalselt stressirohkesse sünnipäeva hommikusse, kus on sada miljonit asja vaja teha ja vaaritada. Maitses aga tõesti väga hästi, kõik kiitsid ja sõid kohe mitu tükki :)


Koostis:
Kreem:
300 g (2 pakki) šokolaadi-toorjuustukreemi
200 ml vahukoort
2 spl suhkrut

360 g (2 pakki) šokolaadimaitselisi küpsiseid
u 1 dl külma kohvi
1 sl brändit (soovi korral)
šokolaadilaaste (soovi korral)


Valmistamine:
Pane vahukoor ja suhkur kaussi ning vahusta natuke, lisa toasoe toorjuustukreem ning vahusta veel, kuni tekib ilus ühtlane mass.

Immuta 11 küpsist kohvis (soovi korral brändiga segatud) ja aseta taldrikule või serveerimisalusele (võid teha eraldi koogikesed või ühe suure tordi). Kata kreemiga (igale küpsisele 1 kuhjaga teelusikatäis kreemi). Seejärel kasta järgmised 11 küpsist üleni kohvisse ja aseta kreemile. Küpsised kata jälle kreemiga ja kreem omakorda kohvis immutatud küpsistega. Viimaseks kihiks jääb kreem. Tõsta vähemalt 3 tunniks külmkappi ja serveeri soovi korral šokolaadilaastude ja värskete marjadega (mina kasutasin kaunistamisel marmelaadi).


NB!

  • Et vahukoor võiks ei muutuks, vahusta seda enne toorjuustukreemi lisamist suhteliselt vähe.
  • Eriti  hästi läheb vahtu külm vahukoor; toorjuustukreemi saab vahustada, kui see on toasoe.
  • Väga oluline on küpsiste korralik immutamine, et kook ei jääks kuiv.

Allikas: Silja Luide "Lihtsad ahvatlused"

Kallima toodud sünnipäevalilled...

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes