Kööginurk: Apelsinimekiga šokolaadikook

Taas tuli pühitseda uue eluaasta saabumist. Seekord siis numbriga 25. Selle sündmuse puhuks valmistasin töökaaslastele mõnusa toorjuustuse šokolaadikoogi. Retsepti leidsin Silja Luide raamatust, kuid ühe väikse muudatuse suhkrukoguse suhtes viisin siiski sisse, nimelt piirdusin 2-3 spl suhkru asemel 1 ainsa spl-iga (ja isegi see tundus ebavajalik, kuna Philadelphia Milka šokolaadi-toorjuust, mida kasutasin, oli juba iseenesest magus). Sööjad kiitsid kooki väga, mis tegi mul muidugi meele rõõmsaks :)
Soolaseks ampsuks pakkusin eelnevalt järgi proovitud ning väga heaks tunnistatud tomati-mozzarella pirukat, mille retsepti ma olen juba oma blogis jaganud (vaatamiseks klikka linki).


Koostis:
Põhi:
180 g šokolaadimaitselisi küpsiseid
70 g võid

Täidis:
600 g šokolaadi-toorjuustukreemi (mina kasutasin Philadelphia Milka šokolaadi-toorjuustu; originaalretseptis oli kasutatud Farmi oma)
1 spl suhkrut (Silja retseptis oli 2-3 spl suhkrut)
200 g hapukoort
3 muna
2-3 spl Cointreaud või Grand Marnier'd (võib kasutada tavalist brändit)
poole apelsini peenelt riivitud koor (kasutades tavalist brändit, on vaja terve apelsini riivitud koort)

Valmistamine:
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja, mille võiks enne katta küpsetuspaberiga. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.
Vahusta toasoe toorjuust hapukoore ja suhkruga ühtlaseks ning lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega juustusegu hulka peenelt riivitud apelsinikoor ja alkohol. Vala täidis vormi ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 50 minutit. Lase koogil suletud uksega ahjus u 10 minutit seista, tee seejärel ahjuuks praokile ja lase koogil ahjus rahulikult jahtuda. Jahtunud kook aseta külma. Parim on see kook pärast üleöö külmas seismist. Serveerimisel riivi peale tumedat šokolaadi, samuti võid riivida apelsinikoort.


Allikas: Silja Luide "Lihtsad ahvatlused"

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes