Kööginurk: Juustune kana nuudlitega

Mõnus argipäevatoit, ei midagi väga erilist, kuid alati ei peagi laual midagi eriti uhket, uudset ja põnevat olema. Toit maitses kõigile sööjatele väga ja see ongi ju kõige tähtsam! Kana ja nuudli kõrvale tegime lihtsa ja tervisliku hapukoore-murulaugu kastme.


Koostis:
1 kg kana pooltiibu, -kintse või muid luuga palasid
soola-pipart
200-250 g Šveitsi juustu (Emmental, Maasdam vms)
4 dl vahukoort
2,5 dl kanapuljongit
2 spl Dijoni sinepit
200 g meelepärast pastat

Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Maitsesta kanapalad soola-pipraga ning laota ahjupannile, nahaga pool all. Küpseta 20 minutit. Keera ümber ja küpseta veel 25-30 minutit, kuni kana on valmis. Riivi juust jämedalt, puista sellest pool kanatükkidele ja küpseta ahjus grillrežiimil kenasti kuldseks. Vahepeal kuumuta kastrulis vahukoor, puljong ja sinep. Vispelda kuumutamise ajal vedelikku, kuni segu pakseneb pisut (ise soovitaks panna ka natuke jahu, kuna minul jäi segu ikka päris vedel). Puista sisse ülejäänud juust ning sega, kuni see on sulanud. Vala kaste kanale ja serveeri keedetud munanuudlite või muu meelepärase pasta seltsis.

Allikas: Rimi Kokka Kodus leht (saab Rimist tasuta võtta)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes