Kööginurk: Tomati-mozzarella pirukas

Uus lemmik. Tõeliselt lihtne ja kiire, samas viib keele alla. Olen jõudnud seda juba korduvalt teha ning alati kaob see plaadilt helikiirusel hetkel, mil tõstan piruka ahjust välja. Puhtalt sellele mõeldes hakkab suu vett jooksma... ma ei tee nalja!


Koostis:
250 g lehttainast
2 viilutatud tomatit
75 g ribadeks lõigatud kalkunifileesinki
peotäis basiilikulehti (ise kasutasin kuivatatud basiilikut)
75 g mozzarella't
soola, pipart
(ise lisasin ka ühe viilutatud küüslauguküüne ;))

Valmistamine:
Tõsta lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kui vaja, rulli enne õhemaks). Laota peale tomati viilud (ja küüslaugu viilud, kui oled küüslaugufanatt nagu mina), maitsesta soola-pipraga. Pane peale peenemaks hakitud basiilikulehed ja singiribad. Seejärel kata õhukesteks viiludeks lõigatud mozzarella'ga. Jahvata peale pipart. Küpseta ahjus pöördõhuga režiimil 190 kraadi juures 13-15 minutit.

NB! Kui ahjul pöördõhuga režiimi ei ole, küpseta pirukat 210 kraadi juures. Küpsemisaeg jääb samaks.


Allikas: Ragne Värk "Lihtsalt linnulihast"

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes