Kööginurk: Šokolaadi ja banaani kook

Lõpuks saan üles pandud ka Ingemari sünnipäeva magustoiduks olnud šokolaadi ja banaani koogi. Kook iseenesest ei olnud just väga idamaine nagu meie teised menüüs olnud toidud, kuid kuivatatud banaan andis sellele siiski teatud idamaise varjundi. Mõnusalt lihtne ja maitsev retsept. Koogi kõrvale sobis ideaalselt üks pallike vaniljejäätist.



Koostis:
100 ml päevalilleõli, lisaks veidi õli vormi määrimiseks
175 g tuhksuhkrut
175 g jahu
teelusika otsaga soola
1 tl küpsetuspulbrit
pool tl söögisoodat
4 spl kakaod
100 g šokolaaditükke
175 g väga küpseid banaane
3 keskmist muna, 2-l neist munakollane ja -valge eraldada
50 ml piima

Katteks:
100 g piimašokolaadi
100 ml hapukoort
peotäis kuivatatud banaanilaaste

Valmistamine:
Kuumuta ahi 160 kraadini. Määri rasvaga ning kata küpsetuspaberiga leivavorm (lase paberil jääda äärtest 2 cm üle vormi serva). Sega tuhksuhkur, jahu, sool, küpsetuspulber, sooda, kakao ja šokolaaditükid suures kausis omavahel segi.
Litsu baanaanid teises kausis püreeks ning lisa sinna üks terve muna pluss 2 munakollast, sega, seejärel lisa veel õli ja piim. Klopi / mikserda 2 munavalget tugevaks vahuks. Sega kiirelt banaanisegu kuivainete segule, sega sinna hulka ka neljandik munavalge vahust, et segu konsistentsi ühtlustada. Seejärel sega vaiksete liigutustega tasakesi sisse ülejäänud munavalge. Kraabi tainas ettevaatlikult vormi ja küpseta 180 kraadi juures 1 tund 15 min, kuni hambaork jääb proovides puhtaks.
Lase koogil vormis jahtuda. Glasuuri tegemiseks sulata šokolaad veevannil ning sega sinna hulka hapukoor, kuni mass jääb ilusti ühtlane. Jahuta natuke aega külmkapis, et segu oleks veidike tahenenuna parem koogile määrida. Eemalda kook vormist, määri glasuur koogile ning puista üle kuivatatud banaanilaastudega.

Allikas: BBC GoodFood

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes