Kööginurk: Värsked kevadrullid

Ingemari sünnipäeval võtsime ette mõned hõrgutised aasia köögi repertuaarist. Olin küll paar korda enne saanud frititud kevadrulle, kuid ära armusin neisse alles nüüd. No nii head olid lihtsalt. Tegime neid küll hulgim, et peaks isu täis olema, aga tegelikult tahaks neid veel :) Kevadrulli värskus ja kastme vürtsine/magus/hapu/soolane kooslus täiendasid teineteist ideaalselt. PS: suur aitäh kõigile kaaskokkajatele, kuna kõik toidud valmisid tõelise koostöö tulemusena. Siit tuleb sünnipäevapeo eelroog:


Koostis (10 tk):
1/2 väsket kurki
1 porgand
peotäis värsket koriandrit (või kellele koriander ei meeldi, võib kasutada basiilikut)
10 rohelise sibula vart
20 keedetud kooritud krevetti (või 30 väiksemat)
100g keedetud riisinuudleid
10 lehte riisipaberit

Kastme jaoks:
2 spl kalakastet
1 peeneks hakitud küüslaugu küüs
1 spl suhkrut
1,5 spl laimimahla
1 spl sojakastet
maitse järgi tšillit


Valmistamine:
Lõigu porgand ja kurk peenikesteks tikkudeks. Lõika rohelised sibulad ja pakendil näidatud juhise järgi keedetud riisinuudlid ca 5 cm pikkusteks tükkideks. Pane kõik vajalik lauale valmis. Rulli ilusad värsked kevadrullid (rullimistehnikat näed Umami koduleheküljelt, retsepti juurest, lingi lisan postituse lõppu).
Kastme valmistamiseks sega kokku kõik retseptis mainitud kastme koostisosad ning sega, kuni suhkur on lahustunud. Tšillihelbeid lisa vastavalt sellele, kui vürtsist armastad!

Allikas: Umami blogi

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes