Kööginurk: Krõbe kana magushapus kastmes

Ingemari sünnipäeva pearoaks valisime krõbekana magushapus kastmes. Kuna Kati oli seda varem teinud ning kiitis taevani, oli pearoog suht kindlapeale minek. Ma ei teadnudki, et kodus niivõrd ehtsat hiinakat teha saab. Tõesti, keele viis alla ja meie suured krõbekana mäed haihtusid kui võluväel.


Koostis:
Krõbeda kana jaoks (neljale):
400 g broilerifileed, 2 x 2 cm suurusteks tükkideks lõigatud
2 munavalget
2 küüslauguküünt, purustatud
4 sl (heledat) sojakastet
200 grammi maisi- või kartulitärklist
päevalilleõli praadimiseks

Magushapu kastme jaoks:
2 sl seesamiõli
2 sl viinamarjaseemne- või päevalilleõli
1 sibul (kasutasin punast)
3-5 naati rohelist sibulat (ainult valge osa), hakitud
1 suur punane paprika, ribadeks lõigatud
1 tl ingverit, riivitud
4 spl ketšupit
2-4 sl riisiäädikat
4 sl tuhksuhkrut
3 sl (heledat) sojakastet
1 tl soola
200 ml kanapuljongit (poolest kuubikust)
1 tl maisi- või kartulitärklist

Valmistamine:
Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke umbes 1 tund.
Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, riisiäädikas, sojakaste, tuhksuhkur ja tärklis. Kuumuta pannil seesamõli ja viinamarjaseemne- või päevalilleõli ning prae sibulat 3-4 minutit. Lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong ning kuumuta paksenemiseni. Vajadusel maitsesta vähese soolaga.
Veereta kana tärklise sees nii, et kõik tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükke, kuni pealt krõbedad ja seest veel mahlased (umbes 8 minutit). Vahetult enne serveerimist lisa kaste ning sega kokku. Serveeri basmatiriisiga (või nuudlitega nagu meie seda tegime).

Allikas: http://thepassionatecook.typepad.com/
Meie leidsime selle retsepti aga hoopis blogist Hea toit, parem elu.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes