Kööginurk: Kamatort

Ideaalne tort Vabariigi aastapäevaks, veidi rahvuslik ja väga maitsev. Tort valmis koostöös emaga (tegelikult oligi see tema idee toda torti valmistama hakata) ja täitsa lihtne oli teha ka, ei mingit ahjuga jändamist ega midagi. Arvatavasti tuleb see meil 24. veebruaril kordamisele.


Koostis:
300 g Digestive küpsiseid
100 g võid
200 ml vahukoort
2 dl suhkrut
400 g maitsestamata jogurtit
400 g maitsestamata kohupiima
poole sidruni mahl ja riivitud koor
4 sl kama
3 sl Vana Tallinna likööri
0,5 dl vett
40 g kiiresti lahustuvat želatiinipulbrit (või 8 lehte želatiini)
100 g kamašokolaadi

Valmistamine:
Purusta küpsised peeneks puruks, sega sulatatud võiga. Kata 26 cm lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu ühtlaselt vormi põhja.
Vahusta vahukoor suhkruga. Sega omavahel kohupiim, maitsestamata jogurt, sidrunikoor, kama, liköör ja vahustatud koor.
Kuumuta omavahel segatud sidrunimahl ja vesi. Lahusta selles hoolikalt želatiinipulber (või varem likku pandud želatiinilehed). Vala želatiin joana täidisesse, samal ajal pidevalt segades.
Vala täidis tordipõhjale, lase külmkapis vähemalt 4 tundi tarretuda. Riivi peale kamašokolaad.


Allikas: Koogikalender 2014: Veebruari kook

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes