Kööginurk: Erinevad trühvlikommid

Tegin jõulude puhuks töökaaslastele natukene maiustamismaterjali - isetehtud trühvlikommid. See oli minu esimene kommitegu ning peaks mainima, et päris lihtne oli neid valmistada ja tõeliselt maitsvad tulid välja. Seega soovitan kõigile koduste trühvlikommide valmistamine järele proovida, kindlasti te ei pettu! Lisaks kõigele on need ilusasti pakituna tõeliselt armas kingitus näiteks peagi saabuvaks Valentinipäevaks sõpradele, töökaaslastele ja kallimale :)


Trühvlid kuivatatud ploomi ja sarapuupähkliga
Koostis:
1 pakk kuivatatud ploome
sarapuupähkleid
umb 200 g tumedat šokolaadi
kaunistuseks pähklipuru või mandlilaaste vms

Valmistamine:
Topi iga kuivatatud ploomi sisse 1 sarapuupähkel (selle avause kaudu, kust kivi eemaldatud on). Sulata veevannil šokolaad. Kasta ploomid sulašokolaadi sisse (mina tegin seda lihtsalt näppude vahel) nii, et komm oleks ilusti üleni kaetud ning aseta fooliumi või küpsetuspaberiga kaetud kandikule. Peale võib puistata oma maitse kohaselt kas mandli- või pähklipuru. Torka kommid külmkappi tahenema ja voilà!

Allika kohapealt ei oska ühte kindlat ja algset välja tuua, sest see üks lihtsamaid ja enamlevinumaid kommiretsepte üldse (ka Internetis).


Trühvlid Domino küpsiste ja toorjuustuga (umb 50 tk)
Koostis:
350 g Domino küpsiseid
175 g toorjuustu (mina tegin 150 g-ga)
umb 200 g tumedat šokolaadi
kaunistuseks pähklipuru või mandlilaaste vms

Valmistamine:
Purusta küpsised (nt köögikombainis) peeneks puruks. Lisa toorjuust ning sega (või lase köögikombainil töötada) nii kaua, et segu oleks kreemjas.Tõsta segu külmkappi tahenema. Vormi segust kuulid ning aseta need mõneks ajaks külmikusse tagasi. Sulata šokolaad vesivannil ning kasta iga trühvel šokolaadi sisse, siis tõsta tahenema nt fooliumiga kaetud kandikule ning pudista peale meelepärane kaunistus. Tõsta külma tahenema.

Allikas: http://bounteous-bites-est.blogspot.com/2008/02/domino-kpsistest-okolaaditrhvlid.html

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes